Ja - då var två veckors semester över och flitens lampa lyser åter igen på La Ca Solare och andra våningen här. På morgonen tog vi som vanligt en stärkande morgonpromenad med alla hundarna. De är så glada för sin nya urbana livsstil. Från ett liv på härliga Trillabakka, i full frihet och ganska lugnt och ostört - till ett liv i en italiensk by där energin står högt i tak. 
 
Alla tre måste också gå i koppel eftersom grundlydnaden inte är av den bästa skolan så att säga. Men de är alla så glada. Varma förstås. Men vi tvåbenta har nog vant oss visar det sig vi eftersom vi nu kan tycka att det är ganska OK med trettio grader (!). 
 
Vi är så många fler här - att ta hänsyn till och förhålla sig till. Men de vi möter här är så trevliga människor, sociala och tillmötesgående. Jag har nu på egen hand börjat närma mig det italienska språket, jag får ju sysselsätta mig nu när Ida Fia har börjat jobba. Trycket från hennes amerikanska kunder ger sig inte i första taget, det står en hel del arbeten och stampar så att säga. 
 
Det är ovant för oss att ha så här lite att göra (?) - normalt är jag på arbetet nio timmar och pendlar två, det blir långa dagar. En gård som behöver sin uppmärksamhet och när hästarna var hemma fanns det inte mycket tid över till annat. 
 
Som liten började jag läsa och det var Vi Fem, Britta och Silver och många andra som stimulerade min fantasi. Jag ser nu att den moderna föräldern nog inte läser så mycket för sina barn. Det gjorde vi, Anders och jag, som båda gillade att köpa böcker och att läsa. Det blev många läsningar för barnen. Alla tre är verbala och skrivande, även om de inte själva har uppfattat det fullt ut. Men som föräldrar såg vi att det utvecklades senare när de började skolan. Fortsätt att läsa för dina barn! Jag tror att vi tillsammans hade över ett ton böcker - som nu nästan alla har spridits med vinden. Det är en omöjlighet - när man inte vet var man skall bo - att behålla. Jag får helt enkelt börja om från början när jag vet var mina bopålar skall ställas. 
 
 
 
 
Under åren som småbarnsförälder, heltidsarbetande och med stress/förpliktelser fick jag välja bort läsandet - men nu kommer jag tillbaka. Det har liksom inte funnits plats - på hyllorna i mitt huvud. 
 
Anders, far till de tre, kunde med sin småländska envishet ändå skapa stunderna med sina böcker. Det kunde vara deckare eller fackböcker om arkitektur och byggande. Han hade också en förkärlek för biografier och memoarer - det minns jag särskilt. 
 
Jag har under åren försökt att följa ett av mina favoritprogram: SVT Babel och är nu också med i deras bokklubb på FB. Jag behöver hjälp att komma igång och få uppslag på läsning som kan väcka en känsla eller reaktion. 
 
 
 
Hur gör ni? Läser ni fortfarande fysiska böcker? Elektroniskt? Ljudböcker? Jag behöver verkligen hitta min modell. Så är det - nu väntar ju - inom ganska kort en pension - från våren 2021 i alla fall.
 
Men tiden finns redan eftersom gården är såld och inga hästar står på agendan längre, för min del. 
 
Vad skall jag göra med all denna tid? Hjälp! 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Kristel

17 Aug 2019 07:45

Ljudböcker är toppen. De kan ju kombineras med promenader. Jag har trådlösa lurar och bara en i örat så man fortfarande hör fågelkvitter och annat. Lyssnar man på något spännande vill man bara fortsätta att gå och gå..... Det tar nog ca en vecka att lära sig lyssna utan att tankarna får iväg på annat. Men det är det värt.

Kommentera

Publiceras ej