För några dagar sedan flyttade vi äntligen in i Skårebacken. Sedan första veckan av augusti har vi varit på resandets fot och nu är hundarna lyckliga över sitt nya hus strax utanför Ystad. Vi har åkt bil 600 mil under tre månader (!) så klart att The Trassels blir glada för lite lugn och ro. Särskilt Isak (100 år) som nu börjar bli lite trött och behöver lite lugn och ro. 
 
Mormor Hjördis har varit medvetslös igen och man vet inte riktigt varför. Det kan vara proppar i hjärnan, blodtrycksfall eller blodsockerfall. Det är nu tredje gången på kort tid. För första gången, i förrgår, kände hon inte igen mig och den upplevelsen var svår att ta sig förbi. Jag har visst att det skall komma men man är nog aldrig tillräckligt förberedd. Det jag nu kämpar vidare med är att hon skall få den bästa omvårdnad och har det så bra som är möjligt. Än en gång är jag glad för att jag är här nu. 
 
Märkligt är att min moster Siv berättar att min morfar Edvard var smed på Krageholms slott, bara en bit från Sövestad där vi nu bor. Siv minns att hon lekte med barnen på slottet, hon nämner sonen Fritz Piper (det var hans far Carl som byggde vårt hus 1938/39).  Detta var en överraskning för mig, det visste jag inte. Jag vet däremot att min morfar arbetade som smed på Örtofta gods. Min mor har berättat att familjen bodde i det fina korsvirkeshuset vid ån, utanför godset, men det måste då ha varit senare, efter åren på Krageholms slott. 
 
 
Familjen med min mormor Anna och min morfar Edvard Nilsson i mitten. 
 
 
När vi köpte huset, Ida Fia och jag, var vi liksom inställda på att bara flytta in utan större projekt. Men nu när vi är på plats är vi redan på gång. Målarbyxor på. Vi målar om alla rum för att få en harmoni och en go känsla. Ljuset är fantastiskt i huset! Känslan är lugn och go. Här är så tyst, trots att vi har flyttat in i ett sammanhang med fler människor. De vi möter är artiga och trevliga. Hundarna älskar alla olika promenader vi kan göra i byn. Lyx med belysning så att vi kan gå kvällspromenader. 
 
Vi har konsulterat Veteranpoolen Österlen för småplock med häck, snickeri, staket och elarbeten. I köket tar vi bort överskåpen, de behövs inte. Jag är ju ledig och kan ta mig tiden. En kamrat som är murare till yrket skall komma och lära oss hur man svänger en slev och styr upp en skånska. Att mura har vi aldrig tidigare vågat oss på - men nu skall ett proffs lära oss (!).  
 
 

Kommentera

Publiceras ej