Åter till vardagen på torra land. Just nu är jag på biblioteket i Simrishamn, en trevlig plats. I kväll har man här en föreläsning om opera. Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, musikkritiker i Dagens Nyheter, kommer till biblioteket. Jag är inte så väl bevandrad i operans värld och blev nyfiken. 
 
I morgon skall jag och en god kamrat från åren på Teaterhögskolan se Orlando på
Malmö Stadsteater (Hipp). Huvudrollen spelas av Cecilia Lindqvist, f d student på min bästa arbetsplats av alla (Teaterhögskolan i Malmö). Ny översättning av Virginia Woolfs text har Sara Stridsberg gjort. Blir spännande. Aj vad jag saknar denna världen! Om någon vill ha en f d producent, välstrukturerad, glad, empatisk, kunnig men lite till åren kommen - hör av er till mig! Jag är ledig i fyra månader och kanske mer, det kan vara deltid.  Jag såg för någon vecka sedan ett jobb på Folkets Bio i Malmö - men jag fick hålla mig i kragen. Däremot så skrev jag ett brev till Film i Skåne, Ystad och erbjöd mina tjänster. Ganska sugen på att byta miljö sista året i min yrkeskarriär. 
 
 
Jag har köpt tre nya böcker som ligger och väntar. Så vill jag göra - hela tiden ha tre böcker igång. 
Författaren Anders Mårtenson är en gammal god vän till oss, när vi var unga köpte vi alla böckerna och jag minns fortfarande hans huvudfigur Homan. Jag har inte läst hans böcker sedan 80-talet så det skall bli spännande att komma ikapp. 
 
 
 
Det som bekymrar mig framöver över är förvaringen av mina nya böcker. Familjens bibliotek på ett dryga ton har gått ur världen och jag börjar nu om. Eftersom jag strax blir fågelfri att resa igen så får jag tänka mig för. Jag vill fortsätta, som jag tidigare berättat, att köpa fysiska böcker eftersom jag har svårt att ställa om till elektronisk läsning. Jag hittar en lösning. 
 
Jag har förköpt mig och ångrar mitt köp av kompaktkameran Panasonic DC TZ90, den är till salu på Blocket för 3 800 kr (inköpt med minneskort 32GB för nästan 4 700 kr). Aldrig använd. Oj vad jag skäms. Som den glade nybörjaren med intresse för bild bör jag köpa en enklare systemkamera och det har jag på gång. Då kan jag utvecklas med kameran, köpa nya objektiv och så. Med kompaktkameran stannar jag liksom i växten. Hemska tanke - att stanna i växten. 
 
Strax börjar föreläsningen om opera. . . ha en god afton. 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej