Nu är vi här på Gotland, strax utanför Visby och hundarna vilar i soffan efter en morgonpromenad i regnet. Nu hoppas jag på ett bättre väder - i eftermiddag skall det visst klarna upp.
 
 
 
 
När de andra vilar ser jag mitt favoritprogram Babel, som jag behöver komma ikapp. Ett program som ger mig igenkänning och bekräftelse, men också nya frågor att ställa sig. Ofta har jag väldigt mycket gemensamt med författare - dock inte ångest och depression som många slåss mot. Det är jag glad för. Jag skriver av andra skäl. Programmet är öppet och ärligt, bra att ta fasta på. 
 
Familjen har viss anknytning till Gotland och tidigare har vi varit här för att hälsa på och träffa släkt. 
Nu är vi här för att se lite annat på ön och vi hoppas att vi hittar fina gamla kalkstenshus och väderkvarnar att fotografera (?). Har ni tips på vad vi absolut inte får missa! Vi är här i tio dagar och har bil med oss. 
 
 
 
 
Jag köpte tidigare i somras en kamera som jag nu vill byta, jag vill uppdatera mig och hoppas att bilderna kan bli fler framöver. Jag hoppas också att de skall bli bättre, jag får ju tid nu att fördjupa mig i tekniken. 
 
Jag får också tid för läsandet - och är nu klar med den bok jag fick rekommenderad av ett par kamrater. Mina flesta lästimmar har skett på en bänk i Simrishamn, alldeles vid havet och småbåtshamnen. Som sällskap har jag ibland fått en nyfiken fiskmås och vi har haft djupgående och intressanta samtal om boken. När jag flyttat in i Sövestad skall jag gå med i den bokcirkel som finns på Ystad bibliotek - tänk vilken lyx - att få uppslag på bra böcker - läsa - för att senare tillsammans med andra reflektera. Jag som inte haft ro att läsa på kanske 20 år (!). Jag har fortfarande inte bestämt mig för att läsa elektroniskt eller fysiskt - här i Simrishamn var det ganska gott att emellanåt låta boken ligga i knäet och tänka efter en stund - att liksom känna på boken. Förstår ni vad jag menar? Kanske inte? Jag vill ha boken i knäet, trumma med fingrarna och liksom bekräfta att jag har "förstått" det skrivna. Jag vill väga boken i handen och känna/se på omslaget - så det blir nog svårt för mig att gå över till läsplatta eller ljudbok. Men jag lovar att jag skall prova. 
 
 
 
Alldeles nu, klockan 14:58 spricker solen fram - härligt! Nu ger vi oss iväg till staden Visby och räknar tornen, de är fler än i San Gimignano visar det sig. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej