Skall jag bli ytlig och skriva om annat? Annat än funderingar kring livet? Om misstagen man har gjort och vill ha ogjort? Jag kan skriva om hus, inredning och trädgård istället. Jag gör här ett tappert försök så får vi se hur det går. Jag är glad för mina vänner och kamrater som med glada tillrop uppmuntrar mitt skrivande. Vissa säger att jag ger dem inspiration till att tänka igenom och kanske göra nya val i livet. Det glädjer mig och det vill jag gärna göra - jag vill dela med mig av erfarenhet och kanske vara till stöd för någon i min omgivning. 
 
I veckan som gick fick jag tyvärr ett bakslag och jag behöver hämta mig.
 
Tiden använder jag till att läsa, den bok som Teta och Caroline rekommenderat mig: Allt jag fått lära mig, av Tara Westover. Det är min första bok på många år och jag är ovan.
 
 
Jag är ovan vid att inte behöva stressa. Det är min första vecka som tjänstledig efter tre veckors semester. Semester (?) om man nu kan kalla det för semester att planera och iordningsställa en gård för uthyrning, avsluta sin tjänst och överlämna med allt vad det innebär, köra 200 mil till Toscana med tre hundar, flytta in och ställa om sig till 36 graders värme.
Hela tiden tyngd av oron för sin gamla sjuka mor. Inte mycket semester faktiskt. 
 
Men idag är en glad dag, vi har besiktigat Skårebacken och i sin helhet gick det bra. Vi älskar redan platsen och huset. vi var där i flera timmar, kanske fem timmar och besiktningsmannen var nitisk och noggrann. Det visar sig att detta huset, precis som Ola Hans Gård (Må Bra 1998), är omskriven i artikel om renovering och inredning ( Lantliv 2015). 
 
 
 
 
Huset har bästa energi och trädgården är så fin. Det finns valnötsträd, magnolia, gamla fina äppelträd, körsbärsträd och ett växthus till de praktiska planteringslådorna är nästan ett måste.  Eftersom vi väldigt sällan äter kött, nästan aldrig, blir det spännande att odla grönsaker för eget bruk. Där är vi alldeles "gröna" (fniss) och får lära oss helt enkelt. Åren på Trillabakka har mest inriktats på hästar, träning och skötsel av hästhållningen och gården - inte mycket tid över till finlir i trädgården. Men det blir det nu, nya saker att lära sig. Kom gärna med tips kära vänner! 
 
Vi flyttar in i slutet av oktober - och eventuellt tidigare. Just nu hyr vi ett tiny house på 25 kvm och det är ju inte så luftigt för två vuxna och tre hundar. Men det går, vi har bara 400 meter till havet och huset är mysigt och ägarna ännu mysigare - trevlig familj. Vilken tur vi har haft. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Marie

04 Sep 2019 00:32

Bra att stressa av. Bara du förlorar på stress. Lycka till med huset😊

Lena

04 Sep 2019 14:25

Jättefint hus.

Kommentera

Publiceras ej