Vem bestämmer var skåpet skall stå? 
 
Det är första gången jag köper ett hus tillsammans med en dotter. Visserligen är detta bara tillfälligt, för att praktiskt lösa en något prekär situation. Med andan i halsen fick vi ju avbryta vistelsen i Toscana och köra hem. Vi har ingenstans att bo eftersom vår gård är uthyrd tills nya ägaren tar över. Nyktra beslut som vi tagit - och förstås så får vi ta ansvaret och lösa situationen.  
 
När vi flyttar in i nya huset har vi inga möbler och nu har vi sex veckor på oss att rusta oss. Som ni ser har jag varit på AB Småland och blivit så inspirerad. Skårebacken har en takhöjd som inbjuder till höga gamla skåp och min fina tavla målad av Pall Solnes kommer nog bättre till sin rätt i nya huset. 
 
 
 
Jag hoppas att jag inte tappar sinnet för det enkla och äkta,  som oftast också blir vackrast. Det är bra att inte vara så stadd i kassan - då blir man kreativ och kan bygga själv. Bordet vi har i mellanrummet på Trillabakka - det gjorde Anders till vårt sommarhus i Östra Hoby. Vi fick golvbräder till övers och vips så blev det ett matbord. Tillsammans med Lilla Åland, svart pinnastol, ritad av Carl Malmsten, blir det enkelt och fint. Detta bord blir för litet på Skårebacken - - - stolarna hänger dock med. Bordet också förstås - men nog inte som matbord. 
 
 
 
Förstås så har vi olika tycke och smak - men jag tror ändå att en harmoni i färger och materialval gynnar välmåendet för de flesta människor. Ljuset skall vi vårda och fånga upp på bästa sätt. Vi skall inte bygga in och krångla till, låt huset tala i all sin enkelhet. 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej