Det visade sig vara rätt tänkt - att bestämma sig för att köra de 200 milen från Toscana (Pisa).
 
En god kamrat var med på en visning och tog 86 bilder till oss - bilderna gav mersmak och vi bestämde oss för att bums åka hem för att kunna se huset och vara med i budgivning. 
 
Av de dryga 3 700 husen som är till salu i Skåne län fanns det bara ett som vi fastnade för i den prisklass som var realistisk för oss. Det var ett hus som tydligt skiljer sig som byggnadstyp när man jämför med vår 1700-talsgård Trillabakka. Huset är byggt på 30-talet och med ett enkelt uttryck, utan krims och krams, det står stabilt på backen med en lagom stor gammal trädgård som sällskap. 
 
När man kommer in i huset blir man överraskad - det känns så mycket större och ljusare än vad man tänkt sig. God energi och en bra planlösning. Tidigare ägare har renoverat med stor försiktighet, tack och lov! De gamla trägolven finns kvar, enkel träpanel i tak, dörrar och detaljer är tidstypiska. 
 
Den tillbyggnad som man har gjort är helt rätt och den lyfter huset på bästa sätt. Rummet där är högt i tak och ljuset är fint - ett fint rum. 
 
Vilken tur för oss! Igår skrev vi köpekontraktet efter en ganska tuff budgivning. Själv sov jag nästan inte natten till torsdagen - när mäklaren sedan ringde på morgonen för att ge oss den glada nyheten - då blev jag väldigt glad. Skårebacken passar som handsken, nu när Trillabakka Gård är såld och överlämnas i mars månad. Huset är enkelt och nog lätt att sköta jämfört med en stor gård med hästar och mark. Det tål att lämnas i perioder om man vill resa eller göra annat. Vi skall inte ha andra djur än våra hundar där. 
 
Samköpet gör dessutom att hyran blir oförskämt låg och vi får en slags ekonomisk frihet. 
 
Vi köper huset tillsammans nu och sedan får vi se vem som vill flytta hemifrån. Praktiskt nu när vi har gamle Isak kvar som behöver extra omsorg och mormor som ju visar sig behöva våra besök varje vecka. Redan nu har hon blivit gladare och mår bättre, bara av att veta att vi finns i närheten. Vi får se tiden an. 
 
Vi är så glada för Skårebacken i Sövestad! Bara 5 minuter till Ystad, 20 minuter med cykel på det alldeles nya cykelspåret. Närma till Krageholmssjön, Snogeholm och Fyledalen. Buss vid kyrkan som går tll Sjöbo/Lund eller Ystad. Tåg från Ystad till Malmö. Närheten till havet! Kanske 8-10 minuter! Vi var där idag och promenerade med hundarna - fina grusvägar längs havet. 
 
Vi längtar till slutet av oktober när vi kan flytta in och bli "stadsbor". 
 
Bilderna har vi lånat av mäklare Bjurfors.