Akta dig noga när du äter en spenatsoppa med flagad mandel. Det kan gå illa visade det sig. När vi nu bor i Sövestad, vid Ystad, har vi en kort körning till Olof Viktors café i Glemmingebro. Ett fantastiskt ställe med god mat och fantastiska bakverk. För ett tag sedan åkte vi inom och åt lunch, en god spenatsoppa med flagad mandel och hembakat gott bröd. Jag skulle ha aktat mig förstås. Plötsligt så går en tand sönder då en mandel ställer sig på höjden och kilar in sig på en svag punkt i min tand. 
 
 
Tanden delar på sig och långt ner i roten visar det sig senare. Min tur är att jag har en ung bra tandläkare, Peter, som finns på klinik i Lund, och han fick ta sig en titt. Maximal otur, som vanligt, roten är skadad och tanden måste dras ut. Den sitter ganska känsligt till - jag som oftast är glad och ler i massor - hur skall detta gå? När man har dragit ut tanden då måste man vänta i tre månader (!) innan arbetet kan fortsätta. Hemska tanke! 
 
Jag frågar mina kamrater på stan - vad är bäst? Ett implantat eller en bro/brygga? 
 
Uppriktigt sagt så börjar jag nu bli irriterad på mitt liv. På bara några år har jag förlorat de tre viktigaste personerna i mitt liv.  Jag har haft drömmar och envist under nästan fem år arbetat för att flytta till Italien, när jag så väl kommer dit måste vi åka hem igen med andan i halsen. Ett hus i Vetulonia (Italien förstås) som jag länge drömt om bytte ägare idag men det var inte jag som var köparen tyvärr. 
 
Jag tycker nog att det räcker nu och att vindarna kan vända. 
 
Det kan låta gnälligt - och det stämmer - nu är det inte alltid så roligt. Denna sidan vill jag också visa. Nu väntar jag igen, denna gång på min mor och min skarpa pension (våren 2021), alltid väntar jag på något.