Tack och lov för att vi ändå mellanlandade här på Skårebacken, att flytta från Trillabakka Gård efter elva år var arbetssamt. Det är ju ändå stor skillnad att flytta från en gård med hästverksamhet i jämförelse med att nu flytta från ett hus efter bara drygt ett års boende. Man hinner inte samla på sig så mycket. 
 
De senaste åren har vi tömt ett sommarhus, ett radhus, en lägenhet och en gård, vi var med andra ord ganska slut förra julen här på Skårebacken. 
 
Nu väntar ett julfirande, utan vår älskade mormor och utan vår goe Isak, det är svårt. Till detta ett förfärligt virus som tar sig in utan att ens vara inbjuden och förstör så mångas liv. 
 
Glädjeämnen är Esja som vi hälsade på igår utanför Everöd. De unga i flocken är väldigt nyfikna på "moster Esja", härliga diskussioner där Esja ibland får "säga ifrån" och sätta gränsen. Hon har det så bra, det är också kul att ha henne på närma håll. 
 
Åh dessa små föl som går i flocken - himmel vilken glädje att få vara med dem en stund. 
 
 
 
 
 
 
 
Om knappt två månader skall vi börja att flytta ut, tack och lov för att Ida Fia troligen har hittat sitt framtida boende och förhoppningsvis har tillgång till det redan i början av februari. Då packar vi och flyttar hennes bohag, ett bekymmer mindre. 
 
Det blir delad vårdnad om Siri & Signe tänker vi och hoppas att det praktiskt kan fungera.  Vi vill inte dela på dem, dessa  två kusiner som gör nästan allt tillsammans; sover, äter, promenerar och busar. 
 
 
 
 
Idag arbetar jag med att städa mina datorer och spara bilder i Drop Box för att inte förlora allt vid ett tekniskt haveri. Det är värt varenda krona att köpa sig en privat box upp i det blå för att arkivera. 
 
Jag delar här lite bilder från jular som firats, det är nu länge sedan vi hade ett familjeliv. Det är två år sedan jag träffade yngsta dottern och nu vet jag inte ens var hon bor, kanske på Irland, vem vet? 
 
Jularna på Trillabakka Gård var fina, oftast var det ju också snö på den tiden. Klimatets förändringar är uppenbara, så är det. Vi får vänja oss vid varma, gråa och regniga vintrar helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi planerar också för denna jul och detta nyår och skall prova lite nya recept på vegetariska rätter. En uppdaterad grönkålspaj från det grekiska köket och förstås den goda banankakan. Det blir inte någon traditionell julmat för oss, vi hittar på lite annat. Till sonen Axel levereras en julkorg med god mat för helgerna. Vi träffas på distans utomhus. 
 
Kanske äter vi jullunchen i husbilen för att få lite spets på tillvaron, fniss. Man får ju göra så gott man kan för att hålla modet uppe. 
 
Har ni förslag på goda vegetariska rätter till jul och nyår? Jag tar gärna emot lite nya tips. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej