Idag är det onsdag och det har varit lite si och så. På förmiddagen visade min hund Siri hälta på vänster bakben och det kan i värsta fall röra sig om höft eller knä. Snabbt fick vi en tid på veterinärkliniken i Dalby, vi får hoppas på det bästa. Upp med tuppen imorgon och klockan åtta skall vi vara på plats för nedsövning (av Siri) och en första röntgen. 
 
 
 
 
Idag får hon lyftas och ta det lugnt, för att inte det inte skall bli värre. Vilken tur att jag är ledig. 
 
På förmiddagen fick vi sedan besök av en pålitlig reparatör från Lassesons El i Sjöbo.  Alltsedan vi flyttade in i oktober månad har ugnen visat sig inte vara frisk. Svårt - ja nästan omöjligt att använda ugnen. Vilken tur att vi ringde experten (!) det visar sig att termostaten är sönder och att kablar nästan brunnit upp eftersom värmen varit okontrollerad. Tur att ingen olycka skett. Reservdelar är beställda och inom en vecka bör vi åter igen ha en ugn som fungerar.
 
 
 
  
Idag regnar det - men igår var det en fin kväll med sol. På tidiga kvällen smög sig solen in och slog sig ner på min favorittavla - Páll Sólnes - isländsk konstnär. Med min alerta telefon tog jag snabbt ett par bilder. 
 
 
 
 
Igår fortsatte jag mitt arbete med våra gamla regissörstolar (danska). Tänk de är nästan trettio år gamla, vi köpte dem på Habitat i Bryssel när vi bodde där. Ett gäng beställde vi nog, för att komplettera, från Danmark (?). Det känns bra med återbruk. Att användas igen, kanske trettio år till. 
 
 
 
 
Typiska stolar som många arkitekter har, och jag förstår dem väl. Stolen är enkel och skön att "hänga" i, vi har haft många och långa härliga kvällar i dessa stolar. De första köpte vi i Bryssel, för att sedan komplettera med fler när vi kom åter till Sverige. Nu är det dags att byta tyger och det ordnar jag nu, en rimlig kostnad, tyget kostade totalt 500 kr - för sju/åtta stolar. 
 
Ida Fia är inte så glad i dem - så de får vänta tills jag får mitt egna boende. Om ett år eller så. Så länge förvarar jag dem i vårt fina källarförråd här i huset. Gott att ha dem startklara när det väl är dags. 
 
 
 
 
Nästan allt vi har i huset är återbruk; soffor inköpta på Blocket, piano köpt på Blocket, skåp från AB Småland från 1850, matbordet är egensnickrat av Anders, till vårt sommarhus i Östra Hoby, gammalt skåp från Småland nog också slutet av 1800-talet, korgstolar på ovanvåningen kommer från svärföräldrarnas sommarhus i Steninge och annat småplock förstås. Så långt som möjligt vill vi återanvända och inte köpa nytt. Vi är ganska nöjda. Förresten, en av korgstolarna på bottenvåningen är ju också inköpt på Blocket, en fick vi tyvärr köpa ny.  
 
När vi lämnade Trillabakka Gård återbrukades en hel del möbler och ting, kamrater tog nämligen hand om de saker vi inte kunde ta med oss, det är vi glada för. Goda grannar hjälpte till och befriade oss från en hel del typiska gårdsmaterial och verktyg som vi gärna ser återbrukade på Gunnars väg i Elestorp. Goda grannar och goda kamrater som hjälpte oss in i det sista. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej