Jag som har mina förankringar i svensk teater - undrar lite försiktigt varför man inte skulle köpa sig en unik teaterbyggnad i staden Béziers. En byggnad från 1800-talet? Där skulle man erbjuda teater och andra kulturella evenemang. Eller kurser? Den är i bra skick. Du tar tåget från Paris till Béziers, det tar fyra timmar. 
 
När jag nu, i ett kvalitetssäkrande syfte, inför pensionen, undersöker södra Frankrike och kusten vid Medelhavet (bara timmar från Spanien och timmar från Italien) ser jag hos mäklaren Karin Kloo en teater som är till salu. För inte så många pengar tycker nog jag. 
 
Här behöver man vara ett gäng - som gör ett bra val i livet - och flyttar till ett bättre klimat, till en stad bara 25 minuter från Medelhavet. Som vanligt är jag lite galen och här får jag hejda mig gissar jag.
Om det inte är så att någon av mina kamrater nappar - och vill vara med? Jag kan ta på mig rollen som producent och koordinator. Mmmmm.  
 
 
Men ni måste kika in på Karins hemsida, det finns massor av andra fina hus till humana priser. 
 
I somras flyttade jag till Toscana och trakterna kring Pisa. Jag hade sedan länge siktet inställt på Toscana, av skäl som jag väl känner till - men efter sommaren har jag tänkt om något. I augusti var det så hett att man behöver bo närmare havet, det är ett som är säkert. Det kom vi fram till redan för några år sedan, när vi åkte till San Gimignano alla vi tre tjejer Sveningsson. Vi var så överens. Men jag ville ändå prova på. 
  
 
När jag tittar tillbaka tänker jag på gamle Isak, 15 år i somras, hur han orkade med alla våra promenader i denna värmen. Duktigt. 
 
Efter höst och vinter hemma i Sverige känner jag i kropp och själ att jag i framtiden vill söderut. Jag behöver solen och värmen. Det har regnat och blåst sedan oktober månad i princip. 
 
För att återgå till Frankrike vill jag berätta om paret som äger La Belle Vue - B&B i den lilla byn Neffiés i sydvästra Frankrike. Byn ligger i Languedocs vindistrikt och det tar bara en halvtimme med bil till kusten och Medelhavet. 
 
Det svenska paret startade upp sin verksamhet för ett antal år sedan och de tar så väl hand om sitt vackra hus. De renoverar med varsam hand - jag blir alldeles lycklig av att följa dem. Det är samma känsla som jag själv haft när det gäller gården Trillabakka (som jag sålde i somras). Man tar hand om och vårdar, den gamla byggnaden. Man lyssnar in och respekterar. Jo, förstås så behöver man kanske få boendet att fungera, men det brukar ordna sig.
 
Jag vill rekommendera er alla att följa dem på Instagram La Belle Vue - det är så inspirerande och härligt. Här är länk också till deras hemsida.
 
Oh, tänk om jag kunde arbeta där. Att få mangla deras linnelakan med brodyr. Att med dessa nymanglade lakan, stramt men ändå med värme, bädda gästernas sängar. Att få förbereda den härliga frukosten. Vilken dröm! Jag skulle mer än gärna arbeta där alldeles gratis. 
  
Ensam kan jag inte köpa en teater - men väl ett litet hus, det klarar jag med min pension. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej