För andra gången ser jag K special och deras program om Elena Ferrante. En litterär ikon säger man. 
 
K special är tillsammans med Babel ett av mina favoritprogram. Det som först fick mig att bli särskilt intresserad av Elena Ferrante är att hon (?) valt att skriva anonymt, under pseudonym. När jag sedan såg programmet blev jag förstås än mer nyfiken på denna författare. 
 
Pseudonym, är ett annat namn än bärarens registrerade borgerliga namn, i syfte att skapa anonymitet.
 
Det ger en stor frihet i skrivandet - du behöver inte fråga, du behöver inte be om tillåtelse - du får  berätta din egen historia. Ett sätt som passar mig som bäst. 
 
Jag har nu beställt Neapel-kvartetten och ser framemot att få läsa alla böckerna. På Stadsteatern i Stockholm sätter man upp "Min fantastiska väninna" under våren. På SVT sänder man serien baserad på samma bok. Jag vill läsa böckerna först för att få mina egna bilder - osäker på om jag vill se teater eller film (?). Det får tiden utvisa. 
 
 
När jag har besökt vår mor Hjördis blir jag ofta ledsen och påverkad. Då är det bra att skriva av sig. Ni stackare som får stå ut med min blogg, om och om igen belastar jag min omgivning med mina texter och därmed mina funderingar. Vi är många som använder olika konstarter för att bli av med och lösa våra frågor; man kan använda sig av musik, dans, film, konst, hantverk mm. Min HP Desk Jet är installerad och får bli min arbetskamrat framöver. Planen är att lägga upp ett skriv- och lässchema som andra berömda författare (fniss).
 
Ida Fias samarbetspartner Chandler Bolt i USA initierade för många år sedan ett framgångsrikt koncept som ger stöd för att skriva böcker, från första skrivna sidan till tryckt och färdig bok. Self Publishing School är hans koncept. Chandler menar att det är avgörande att man planerar in sin skrivtid och det gör jag från idag. 
 
Jag är glad för mitt skrivande och det är min livlina kan jag säga. Jag var inte så gammal, kanske 12 år, när jag började skriva dagbok och jag fortsatte tills vuxen ålder. Sedan kom andra saker in i livet och tog plats, men nu är det dags igen, att skriva. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej