I natt drömde jag om Isak Trassel. Han var med mig och på jobbet, vi kom dit och det pågick en viktig konferens med kostymklädda och välpolerade deltagare. Isak försvann och jag letade efter honom, plötsligt dök han upp och vi kunde gå vidare. 
Jag minns inte så tydligt vem som var i vårt sällskap, var ens de små hundarna med? 
Det jag däremot minns klart var att det visade sig att Isak hade markerat revir (pinkat) på alla fina portföljer, portföljer av finaste kvalité, säkert italienska och dyra i inköp. Men som sagt vi smet iväg över vinden via en trång trappa. Snurrig dröm som säkert är ett hopkok av saker jag tänkt på senaste tiden. 
 
Det finns ett program på TV med en ung dansk bonde som jag ibland tittar på. Det märkliga är att samma morgon efter Isaks bortgång på natten talade Frank Erichsen (bonden) om när hans egen hund gick bort i hög ålder.  Det var en hund han skaffat under sin ungkarlstid och som följt honom i många år. När hunden gick bort avslutades också en period i Franks liv, den period som varit allt från en ungkarlstid till att bli familjefar med egen gård. Isak Trassel var med barnen i yngre år, han föddes dessutom hemma på julafton 2004. Han var med oss då vi var en familj, vilket vi ej längre är, vi är splittrade och har nästan ingen kontakt. Det är också en stor sorg. Den enda gemensamma länk vi hade var faktiskt Isak Trassel och nu tog det slut. 
 
Isak var en klok hund, bestämd och vass som en Jack Russell skall vara, men nog den bästa hund att få umgås med. Hans regnrock hänger kvar på hängaren i hallen, det får den göra.
 
Bilderna är några av de sista på käre gamle Isak.  
 
 
 
Nog om Isak, det finns olika sätt att gå vidare och här har vi uppdaterat vardagsrummet. Det är ju alltid bra att bearbeta känslor med röjning, städning och förnyelse. Jag har ju semester och har tid att förbereda inför den mörka, blåsiga och kalla hösten som väntar. Sommaren har inte heller visat sig från sin bästa sida, jag har faktiskt satt på värmen. 
 
Rummet blev bra med lite varmare färger på textilier - nu kan hösten komma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej