När vi nu gick härhemma igår med saknad och sorg arbetade jag i trädgården trots blåst och inte alls så fint väder. Det var viktigt att få annat att tänka på och trädgårdsarbetet är en av mina livlinor. 
 
Idag torsdag är det bättre väder och fler trädgårdsprojekt väntar. I tisdags klipptes häcken som vuxit sig alldeles för hög och bred, den la sig en dryg meter ut på den lilla vägen.
 
En gammal fin häck som skall vårdas, blandhäck med avenbok, bok och lönn. Så fin. 
 
Vi har många små goa barn som cyklar och leker på gatan och det är extra viktigt för säkerheten. För rummet, dvs trädgården, gjorde detta mycket, det känns mer ledigt rumsmässigt. Solen stannar också kvar längre på den fina terrassen. Arbetet tog en hel dag. Vi fick hjälp av Bengt och Gustav, det bästa team. 
 
Vi behöver nu ett litet förråd för trädgårdsredskap, med lite skydd för regnet. Om jag skulle ge mig på att bygga ett på egen hand? Jag som är värdelös på tålamodskrävande projekt. En bra utmaning för mig nu när jag är lite otålig på semestern. Mmmmm, jag får se. Det skall stå till vänster om trädgårdskomposten med häcken i ryggen, där blir det bra. Enkelt i trä, målat falurött för att passa in. Det kan också finnas andra lösningar, jag får se. Den nya fina gräsklipparen, inköpt på Pers Maskinbod förstås, har vi parkerad i det gamla hönshuset, där står också de så fula soptunnorna. Väl gömda. Gräsklipparen tas bara fram en gång varannan vecka så det är ok, men trädsgårdsredskap använder jag varje dag i princip och jag vill ha dem nära tillhands. 
 
Jag behöver i alla fall ett tak som skyddar och en arbetsbänk i bra höjd. Jag återkommer. 
 
Idag vågar jag nog prova på att slå ner stolpar till den sista biten kastanjestaket, det har ju regnet och marken bör ha blivit lite mer lättarbetad. 
 
Lavendelparaden är fin och doften är intensiv. Körsbären börjar bli klara och solroserna är på väg upp. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har kompletterat jordgubbslådan med tolv nya planter, för framtiden. Varje kväll plockar vi en hel skål med jordgubbar, så mycket godare än de vi köpte tidigare i vår. Riktig smak. 
Hallonen hinner vi helt enkelt inte plocka, vi bjuder fåglarna. Morötter och palsternacka tar sig plats och trivs bra. En kanin brukar hälsa på men det är ok eftersom han är försiktig och inte ställer till skada. 
 
Nu är jag på väg ut, det blåser men solen visar sig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej