Mitt inlägg igår, som handlade om min bana som brottsling, hade över 100 besökare men bara typ 11 som gillade inlägget (?). Jag tror att mina texter är för långa kanske? Eller så sitter gilla-knappen för långt ned på sidan? 
 
Idag har jag fortsatt min nedväxling inför mitt liv som pensionär. Jag har sålt gården, jag har sålt hingsten Krummi och nu också min dragbil som jag ej längre behöver. Jag har ju liksom blivit lite tant och bor i ett byahus i Sövestad, jag behöver inte längre ha fyrhjulsdrift, vinterdäck eller krok på bilen. Jag har idag lämnat min Citroen C4 Aircross och istället köpt en liten söt Citroen C3 Pure Tech. Förstås så kör jag franskt, med ett fåtal undantag har vi i familjen alltid haft Citroen. 
 
Citroen CV2 (en turkos och en vit), en röd Citroen Visa, en vit Citroen BX, en svart Citroen C3 Pluriel, Citroen C4 Air Cross och nu Citroen C3 Pure Tech. Jag gillar dessa franska bilar som har en go komfort, den nya lilla vita är dessutom väldigt söt och passar väl mina syften. 
 
 
 
 
Ida Fia och jag blev båda förtjusta i samma modell av bil och har köpt varsin på Hedins bil i Malmö. Black & White blev det. 
 
 
 
 
Min nedtrappning går ut på att skapa ett ekonomiskt utrymme som ger mig frihet att välja. Som ensam får man tänka sig för helt enkelt. Förstås så saknar jag Trillbakka Gård, den vackra platsen, men här har jag också kul i trädgården bland blå bolltistel, fikonträd, slingerkrasse och jätteverbena. Nu skördar vi morötter, salladslök och palsternacka. Tomaterna är också på gång nu inom någon dag. Det får bli min tröst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I övrigt går semestern sin gilla gång och det är svårt att förlusta sig här på Österlen. Ystad är fullt av människor, säkert många turister - egentligen skulle man haft sin semester senare när skolorna har börjat. Försiktiga utflykter men för det mesta är jag hemmavid. Jag skall se om jag vågar mig till Bohuslän, tar med mig lilla hunden Siri, vi får tälta eller så. 
 
Jag höll på att glömma melonen som är lite känslig och får stå inomhus i fönstret, det skall bli spännande, även om den inte kommer att bära frukt (?) så är plantan så vacker. 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej