Det är allmänt känt att arbete i trädgård kan fungera som terapi och friskvård. Det skall gudarna veta. Jag instämmer med det mest bestämda. Efter arbetet igår arbetade jag i den fina trädgården här på Skårebacken. För första gången har jag en trädgård där jag kan lägga tid och famna projekten. 
 
Det myntade talesättet "En lisa för själen" står för lättnad, tröst, hjälp. På samma sätt som att meditera kan vara ett stöd är också trädgårdsarbetet ett stöd. Det är många tankar som svindlar förbi när man står där med näsan i jorden. Man får frisk luft, man rör på sig - vad mer kan man önska sig? 
 
Famna projekten? Ja, på Trillbakka Gård, en finare plats egentligen, där fanns det för mycket att sköta om och trädgård var det inte riktigt tal om. Som jag tidigare berättat arbetade jag där på röjsågsnivå och möjligen klippte jag de fina buskarna (syren och fläder) - i krukor planterade jag lavendel och på innergården stockrosor - det var allt jag hann med på den platsen. 
 
Nu har jag finaste perennrabatten som varje dag visar nya överraskningar. Tack Anna Märta och tidigare ägare - att få ta över denna fina trädgård är ett sant nöje. Jag har kompletterat och fyllt planteringslådorna - om vädret nu kunde bli mer stabilt gott skulle det gå bättre, men ack nej. 
 
 
 
 
 
  
Igår blev det 8 900 steg på bara några timmars arbete i trädgården. Jo, för att hålla min disciplin, som är den sämsta i denna värld, räknar jag varje dag steg, helst skall jag gå 10 000 steg per dag för att jobba vidare med mitt BMI. Dessa sista 8-10 kg blir nog kämpiga, särskilt nu när jag igen arbetar och sitter på kontorsstolen 9 timmar per dag (!). Hemska tanke. 
 
Det nya kastanjestaketet blev klart och den nya flaggan kom på plats och nu har vi två flaggor som "talar med varandra" i vinden. Här på Österlen blåser det ofta - så flaggorna får sina fiskar varma. 
 
 
 
 
 
 
 
Kastanjestaketet kan du köpa på Almaregården, Kämpinge, bra pris och trevlig personal. 
Staketet finns i olika höjder, grindar kan man också köpa. Där hittar du också fantastiska växter och andra livskvalitetshöjande saker att köpa. 
 
Det är lätt som en plätt att själv sätta upp kastanjestaketet, vi som satt flera hektar med stolpar till hästhagar, ser tio stolpar som en bagatell i värden. Du skall ha ett bra järnspett förstås och en bra stor gummiklubba, inköpta på Granngården förstås.
 
 
Det är egentligen alltid bra att ha om man äger en trädgård. Man behöver inte vara gammal gårdsägare för att motivera ägandet av spett och klubba. Kan också vara bra om objuden gäst beträder gräsmattan. Gummiklubban är inte att leka med kan jag säga. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej