Förra året, när jag fyllde 60 år, fick jag av dottern Ida Fia en resa till Toscana, ingen dålig present. 
 
Detta året kunde resan, av kända skäl, inte gå så långt, den gick till Kivik för en sen lunch och godaste äppelkaka på Kiviks Musteri
 
 
 
 
Jag fick ta ledig på förmiddagen för att åka med gamle Isak till veterinär. Åldern tar ut sin rätt och Isak visar sig ha förstorat hjärta, tumörer vid levern och i mage/tarm. Prognosen ser inte bra ut. Men ingen kan leva för evigt - inte ens Isak Trassel. Den sista av de hundar som var med oss när vi som familj bodde på Ola Hans Gård.
 
Han kommer att bli så saknad. Klok och lydig - men samtidigt vass - han har tagit en och annan råtta i sitt liv. Skicklig och snabb, Jack Russell som han är ju är. 
 
 
 
 
Hur kan det då komma sig att denne gentleman är pigg på morgonen, älskar promenaderna med tjejerna Signe och Siri och med stor aptit äter sina två mål om dagen? Han är otrolig denne gamle man. Nu är ansvaret vårt, Ida Fias och mitt, att stänga dörren när det blir dags. Att kritiskt vara uppmärksamma på hans allmäntillstånd. Att inte låta tiden gå för långt så att han känner av sina sjukdomar. Djurägarens skuggsida, att ta beslutet.
 
Lilla Siri visar sig ha artros i båda sina knä bak, tydligen vanligt på lite äldre hundar. Hon blir 7 år, nyss var hon en liten valp. Hon blir bättre av träning och värme. Så nu måste hon och jag så snart som möjligt flytta söderut, där klimatet är mer gynnsamt för kropp och själ. Som det kan bli. 
 
Dagarna går och jag får inte åka till min arbetsplats eftersom jag är inne på min tredje vecka med förkylningssymtom. Jag trodde i torsdags att jag var frisk när jag på lördagen återfick min onda hals och hosta.  Det tar liksom inte slut.  Tack och lov så kan jag arbeta hemifrån, det går utmärkt bra.
 
Vi handlar vår mat via ICA online och hämtar färdigpackade pappkassar med vår mat, vi behöver inte gå in i butiken. Det är så smidigt och särskilt bra nu när vi inte vill smitta andra. 
 
 
 
 
Äkta småländsk linoljesåpa ordnar det mesta visar det sig. Särskilt bra i dessa virustider. 
 
Jag har min första flaska här och måste köpa en ny eftersom den nästan är slut. Äkta småländsk linoljesåpa naturell kan man använda till allt; tvätta händerna i virustider utan att bli torr, skura golvet och bada hunden.
 
Vår hund Isak har haft bekymmer med sin päls och jag har provat marknadens olika hundschampoo och också fått utskrivet av veterinär. Inget har varit så bra som linoljesåpan, jag lovar. Torra tassar blir utan sprickor och mjuka och fina. 
 
Idag har jag tagit hand om mina fötter, om jag måste in på sjukhus - då vill jag ju vara ren och snygg (är det bara jag som tänker så?). Fotbad med linoljesåpa ger fina fötter - de mår så bra. 
 
Min första flaska äkta småländsk linoljesåpa köpte jag på AB Småland i Malmö, där jag också köpte mitt vackra fina svarta skåp. En butik som har allt man önskar sig - också en fantastiskt trevlig butikschef.
 
Lova mig, att i dessa virusdagar ta hand om dig, renbädda din säng, öppna och vädra, hålla undan och skapa din frihet och harmoni i hemmet. Ta hand om dina fötter - du känner dig lättare och glad.
 
Ta tillvara dagarna och planera för vårens trädgårdsarbete, gå ut promenader och träna på att klara dig utan sällskap och sociala sammanhang.
 
Jag har beställt flera böcker skrivna av Bodil Malmsten, en kvinna som jag blivit nyfiken på. Jag vill ta tillvara tiden. Det är gott att ha en bunt obrutna böcker, som ligger där och väntar på att tiden ger sitt samtycke. 
 
 
 
 
Efter denna tid kommer en ny tid - och vi alla kommer att ha nya glasögon att se med - jag hoppas att vi kommer att sköta oss bättre.
 
Jag hoppas att vi på bättre sätt vårdar vår relation till moder jord och ser på naturresurserna och djuren med nya ögon. Aldrig mer ska vi behöva se levande djur trängas på djurmarknaderna där virus då passar på att ta sig en ny form och ta sig över den artspecifika gränsen. Från djur till människa. Aldrig mer hoppas jag.

Om jag blir sämre i min influensa - då har jag åtminstone rena, fina och väldoftande fötter. 

Kommentera

Publiceras ej