Vad var det som hände? I helgen var det en härlig värme och gräsklippare och häcksaxar lät höra av sig här i byn. Barnen hoppade studsmatta och lekte och stojade - härliga dagar med sol och värme. 
 
På söndagen åt vi en härlig lunch på Strandkompaniet vid havet. Vi satt i solen och bara njöt, förstås på säkert avstånd till andra. Jag tror att det var över 22 grader. Beställning får man bara göra vid bordet. Det finns gott om platser och man behöver aldrig känna oro för trängsel. 
 
Ännu har jag inte riktigt vant mig vid att ha all denna tid, tid som jag annars hängde i selet på röjsågen, eller mockade boxar, eller hämtade hö, eller hämtade spån till boxarna, eller körde till hovslagaren - så här kan jag fortsätta. Det var så mycket arbete ser jag nu i min backspegel. 
 
Jag ångrar inget - just då var det det rätta - men inte nu längre. 
 
Nu har jag tiden att äta en god lunch vid havet, låta näsan bli varm och röd av solen. Att få ta saker med ro. Märkligt. 
 
Denna bild från Strandkompaniet är från förra sommaren gissar jag. 
 
 
Men vart tog då värmen vägen? 
 
Det har nu varit kallt ett par dagar. Våra nyplanterade tomater fryser och tas in under kväll och natt.
 
 
 
 
Övriga odlingar har vi som tur är bäddat in med fiberduk (köpt på Granngården förstås) eftersom vi kunde misstänka ett bakslag. 
 
Hundarna älskar vår karantänsvistelse - vi går upp vid kl. 06 och då direkt en morgonpromenad, frukost till kl. 8 då vi börjar jobba. Lunchpromenaden blir lite längre, sedan vilar de igen, när vi andra jobbar. Eftermiddagstur och ibland också en kvällspromenad - det beror allt på vad vädret bjuder upp till. Det är bra att ha hund - promenaderna på ca 1,5 timme hade jag nog aldrig gjort annars. 
 
Bäst idag var när jag tände upp brasan till lunch - för att det är mysigt. Lilla Siri parkerade sig direkt och njöt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej