Nu är det ganska intensivt på arbetet med digitala vårutställningar att samordna, presentationsdagar för examensprojekt för A-program, MARK och SUDes. Det går fortfarande bra att arbeta på distans - men förstås så saknar jag mina goa arbetskamrater. Igår fredag hade vi gemensam "Fredagsfika" och det blev många goda skratt. Det är den bästa samling av arbetskamrater man kan önska sig, samma tur hade jag på Teaterhögskolan i Malmö där jag arbetade i massor av år. God sammanhållning, hög arbetsmoral och fokus på service och hög kvalitet. Jag har varit lyckligt lottad vad avser mina arbetsplatser. 
 
Idag är det lördag och jag är ledig, jag har gjort lite vårstädning här på min vindsvåning. 
 
I samband med städningen hittade jag barnens tavlor i olja och vattenfärg. 
 
De tre väldigt tidigare tavlorna, målade i vattenfärg är så fina, jag har ramat in dem och nu skall de hängas upp. I ordning från vänster är det Axel, Ida Fia och Klaras bilder. Jag är så glad att jag lyckats spara dessa, att de inte har blivit borttappade. Om jag minns rätt (?) så är de alla gjorde på Montessoriskolan i Dalby. Alldeles i början, de första åren. Eller nog tidigare? Hur har man lyckats att inte tappa bort dessa? 
 
 
 
 
Jag har också sparat två oljemålningar som flickorna målat när vi var i sommarhuset i Östra Hoby på Österlen. Inte så långt härifrån faktiskt. Vi hade som tradition att stanna på Bo Olsson i Tomelilla när vi var på väg till Östra Hoby.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
På den tiden fanns det på Bo Olsson en bra avdelning med konstnärsmaterial och där laddade vi upp. I huset fanns en fin uteplats och där satt ofta flickorna och målade, om det var dåligt väder slog vi upp parasollen. Men på den tiden var det nog faktiskt varmt och sol (?). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Axel var lite äldre och stannade ofta hemma på gården utanför Lund. Axel byggde flygplansmodeller, spelade schack och Play Station. Han var inte lika intresserad av att måla. 
Modellerna hängde vi upp med sytråd - i taket - i hans rum. 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag färdigstädad och utanför blåser och regnar det, kanske är det 10 grader varmt (?). Jag tar nu fram akvarellfärgerna och fortsätter min "utbildning" och mina experiment. 
 
Jag hoppas ni får en bra ledig helg - håll avståndet och pussas inte för mycket! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej