Länge har jag försökt få tid att uppdatera huvudentrén här på Skårebacken. På bilderna, vi köpte ju nästan huset på distans, såg det ut som stengolv - men det visade sig vara fusk - kompositmaterial. 
Så fult och så trist, möjligen praktiskt och underhållsfritt - men ack så förfärligt. Ni skall också veta hur mycket smuts som ligger under denna typ av "underhållsfri" lösning. Jag ogillade verkligen detta, när det skall vara "praktiskt" och "underhållsfritt". Nu är jag glad i hågen. 
 
 
 
 
 
 
Gissa om jag blev glad, det finns ett originalgolv under alla hemska moderna material. Det blev lite pyssel med att dra ut alla små spik som masonitskivan var fäst med. Allt gick över förväntan. 
Nu skall vi bestämma hur vi går vidare, golvet var målat med en brun linoljefärg med dragning åt grönt. Kanske gör vi en specialare (målar rutor) eller slipar av och såpskurar med linoljesåpa. 
 
 
 
 
Detta var egentligen det enda projektet vi behöver göra för att huset skall kännas bra. 
Det var bara hallen. Jag får hålla mig i skinnet - eftersom vi sannolikt säljer redan nästa vår. 
För att spara på resurserna får jag helt enkelt hålla igen med projekten. Nu blir hallen också fin. 
 
 
 
 
 
 
 
Efter morotssoppan till lunch gjorde jag det sista i trädgårdsavdelningen och körsbärsträden blommade ikapp. Ett insektshotell har jag skaffat till alla kompisar som surrar och snurrar omkring. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej