Denna morgon skilde sig mycket från tidigare morgnar den sista tiden. Solen är med oss idag och det är en frostig härlig känsla. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag känner redan nu en fläkt av separationsångest vad gäller Skårebacken, huset, det äkta med den fantastiska trädgården. Men det blev för dyrt för mig att ta över på egen hand. Det där med att vara ensamstående är i mångt och mycket diskriminerande - särskilt när man talar med sin bank. Till detta kommer för min del också en åldersdiskriminering - du närmar dig pension (?). Så är det. 
Faktum är att jag galant skulle klara kostnaderna - men det säger inte banken och alla deras schablonberäkningar (5% låneränta, 60% av min lön mm). 
 
Jag tackar dottern Ida Fia för att vi fick bo här detta året - jag har lärt mig massor om en ny typ av hus. Jag har också lärt mig vad jag önskar för en framtida trädgård. Härligt! 
 
 
 
 
Jag berättade i mitt förra inlägg om lilla huset på Sövdeborgs ägor, jag lyfte frågan med ägarna om att hyra (eller helst köpa) och spänstigt fångade man upp min idé. Tänk om huset kan renoveras och fyllas med liv?
 
Trillbakka Gård låg i kvarteren kring Övedskloster och jag bor gärna närma ett slott. Det är oftast en kulturmiljö som vårdas väl, min respekt till många av dessa slottsägare; stora marker och hus/byggnader som skall tas hand om - ett stort arbete.
 
Eftersom tiden är knapp och jag inte har så mycket tid att spela på håller jag nu alla dörrar öppna. Jag har också hittat ett litet hus i Fyledalen som ligger huvudlöst vackert. Annars en ny lägenhet i Ystad, ritad av arkitekter som utbildats på Arkitektskolan vid Lunds universitet (där jag ju arbetar) som kan vara spännande. 
 
 
 
 
Det kan tyckas spretigt (?) och det är det - det står mellan mjuka värden såsom byggnadskultur med trädgård/natur eller ett helt nytt sätt att leva, ett steg in "stadslivet". 
 
Jag står nu helt ensam och behöver verkligen hålla alla dörrar öppna. Det enda jag vet - det är att jag inte kan resa söderut än på något år och skjuter på min pensionering. 
 
Jag vet också att jag flyttar ut torsdagen den 4 mars från fina Skårebacken. 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej