Idag är jag extra glad eftersom jag efter arbetet imorgon skall träffa mina bästa vänner. Tänk att vi nästan vuxit upp tillsammans; Åsa som kom som ungdomspraktikant, Maj-Louise som lärde mig allt när jag var ny, Niko en gladlynt vaktmästare, Erik som vi ibland lyckades snärja som teatertekniker, Urban, den mest fantastiske man, Svyngve som kunde trolla, Henrik som också kunde trolla med ljus och ljud, Kerstin och Jonna som höll oss i öronen och ansvarade för ordningen och redan. 
 
 
 
 
Alla dessa år som jag har arbetat på Teaterhögskolan i Malmö, alla de viktiga år då man gick från att vara en ung och fri ung kvinna till att bilda familj. Viktiga år de där åren, det händer så mycket stort under relativt kort tid. Då är det viktigt att vara i ett sammanhang där man finner sin plats, det gjorde man alltid på Teaterhögskolan. Ofta var vi pressade men vi höll samman, alla gjorde sitt bästa. 
 
 
Jag kom från Arkitektskolan i Lund där jag arbetat i kanske fem år, det var dags att prova något nytt. Inte en sekund att jag ångrar beslutat. Det visade sig ju dessutom att jag många år senare (blev det 29 år?) kom tillbaka till Arkitektskolan. Jag ville vara närma min mor som åldrades och varje lunch, nästan, åt jag tillsammans med hennes i lägenheten på Sofiaparken. Det är jag glad för idag, hon och jag tog igen många år som vi förlorat. Varannan fredag tog jag min mor med mig till Trillabakka Gård som hon älskade, hon kunde skölja lite hinkar i stallet, sitta på bänken utanför och tala med katten Paddy. Tack och lov för mitt beslut att börja arbeta i Lund och få mer tid för min mor. 
 
 
 
 
Som sagt, imorgon bär det iväg till Lund där jag träffar ett par av dessa bästa vänner. Tack till Eta som håller oss samman, hon är envis och väcker oss ibland. Nu i pandemitider får vi vara extra försiktiga och träffas utomhus är det tänkt. Det blir en härlig eftermiddag som jag ser framemot. 
 
Solrosorna blommar för fullt och är mina klara favoriter. Indiansommaren får gärna dröja kvar men sin försiktiga värme och sol. Vi behöver ladda inför den långa hösten och vintern. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej