Som vanligt är det trångt på Österlen och hus till salu har stor efterfrågan. Visst det är ju bra för oss som vill sälja, men de hus som jag vill köpa skjuter ju också i höjden.
 
 
 
  
Huset i bokskogsgläntan i Norra Brösarp (Verkeåns naturvårdsreservat) gick upp 1 miljon i pris, trots att Parkslide växer bara en halv meter från husgrunden (!). När jag var där i slutet av veckan, för andra gången, hittade jag också Jättebalsamin som är en annan invasiv växt. Huset var enkelt och äkta, platsen helt underbar - men jag vågade inte och kunde inte köpa. Det såldes för 3,6 mkr. 
 
 
 
 
Under denna veckan har jag lärt mig att också besiktiga trädgård och mark, inte bara byggnaderna. 
 
I fredags förmiddag tittade vi på ett hus i trakterna kring Öved, våra gamla kvarter. I den trädgården fanns det också Parkslide, en trädgård som var försummad och bortglömd. Det verkar som att de invasiva växterna trivs i ovårdade områden, där de får härska fritt. Huset sa mig ingenting. Förfärligt trist. Jag vill inte ens få det gratis. 
 
Det märks på husmarknaden att pandemin gjort avtryck, många vill bo lite friare och boendet har blivit viktigare nu när man inte kan resa och vistas mer hemma. 
 
Jag söker ett hus från slutet av 1700-talet och 1800-talet, de husen har en historia att berätta och om man har turen att hitta ett äkta hus får man fina material att vårda. Om det visar sig att man redan har gått hårt åt huset kan man i vissa fall "backa bandet" och rätta till misstagen. Helst vill jag förstås ha ett äkta och ärligt hus. Det vill jag gärna. Ett fritt läge med fin utsikt och gärna kvällssol står också på önskelistan. Det behöver inte vara så stort nu när jag skall bo ensam. Jag tar gärna emot goda tips. I veckan som kommer skall jag tittat på ett soldattorp också i Norra Brösarp. När det är meningen, då blir det, så enkelt är det. 
 
Under tiden har jag lite projekt på gång här på unga Skårebacken (1938). Vi skall komplettera tilluft och frånluft i två rum, det blir tidsenliga klaffventiler förstås, från min favoritaffär Byggfabriken
 
 
 
När vi flyttade in tog vi bort de tunga väggskåpen för att lätta upp känslan något och passade på att byta köksfläkten. Nu skall enkla konsolhyllor i trä upp på två väggar, och jag har målat materialet idag. Förstås så blir det i färgen "washed linen". Vår källare är perfekt för måleriarbeten. Det är frisk och bra luft där eftersom jag har köpt en luftavfuktare för att vara på säkra sidan.
 
 
 
 
 
 
Imorgon målar jag för andra gången och sen skall de upp. Knopplist till köket, enkelt och så himla dekorativt. 
 
 
 
  
Vädret är perfekt för lite verkstadsarbete och som avslut på dagen har jag köpt en ny bok att läsa. Alex Schulmans Överlevarna, jag har läst en bok av honom tidigare och känner igen mig i mycket av det han skriver. Det finns två till att läsa av honom, så nu när trädgårdsarbetet så småningom ebbar ut är det bra att ha olästa böcker i hyllan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej