Jag har hittat ett hus som intresserar mig, ett hus att renovera från grunden. Finaste Skårebacken är liksom klart, det finns inte så mycket projekt att arbeta med. Kanske är det pandemin? Som gör mig extra känslig och otålig? Jag vill hitta ett hus att arbeta med från grunden. Ett genuint och äkta hus. 
 
Jag har hittat en gammal skola i en skogslänta med fantastisk natur in på knuten. Det måste totalrenoveras från grunden och den tanken gillar jag. Att få riva ut allt och börja från början. 
 
 
 
  
Ida Fia och jag smög omkring med min lilla bil igår och jag blev förtjust i platsen. En liten grusväg som försiktigt smyger sig förbi den gamla skolan och slingrar sig vidare in i skogen. Fin blandskog in på knuten och alldeles tyst. 
 
Till huset hör vaktmästarens verkstad, ett fint hus i sig själv, som kan bli sitt eget med ett litet kök, dusch, toalett och ett rum öppet upp i nock. 
 
 
 
 
Jag ser framför mig hur man kan göra den här platsen till den finaste. 
 
Högt i tak och en skolsal på 35 kvm, perfekt som ateljé. Det som jag saknar idag. 
 
Nu har jag provat på att bo i en liten by, men jag behöver mer utrymme, att bo så här tar mycket av min energi.
 
Jag vill ut på landet igen och gärna bo lite avsides, i skog med grusvägar och fin natur. Där får jag min kraft, det vet jag nu. 
 
Mycket arbete kan man göra själv; rivning, måleri och trädgård. Trädgården var jättefin och det är 
endast en nyponhäck som man kanske inte vill behålla (?). På vaktmästarens verkstad såg jag en fin klätterhortensia som fått härja fritt i massor av år. Igenvuxet och försummat var huset, det känns ensamt och behöver nytt liv. Jag tror att jag gärna är den som tar mig an uppgiften. 
 
Redan nu undersöker jag hur man kan putsa väggar (inomhus) med kalkputs, för att få den fina ytan som vi hade på Trillabakka blandar man in gips i kalkputsen. Sen tänker jag förstås kalkfärg som jag är nyfiken på, inomhus har jag aldrigt provat detta, bara utomhus, på stallarna på Ola Hans Gård, där vi satte egen kalkdeg (1 del släckt kalk och 5 delar vatten). 
 
Eller så återgår jag till min absoluta favorit; ekologisk väggfärg Auro, som t ex Byggfabriken i Malmö och Ottossons Färgmakeri i Genarp säljer. Linoljefärg på snickerier och rakt igenom äkta material. 
 
Byggfabriken har vad man behöver, jag har nyss beställt nya kedjor till våra fina klaffventiler här på Skårebacken. 
 
Vi får se hur detta går, på torsdag är det visning. Jag kan bara ge vad man begär i pris, risken är stor att det finns många intressenter. Men man vet ju aldrig. 
 
Under helgen har vi mätt madrasser och förberett husbilen för sin första utflykt nästa helg. Den var så städad och fräsch så vi gör bara det roliga nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej