Vi har idag varit på visningen av den gamla skola som jag var intresserad av. Projektet är alldeles för ovisst visar det sig. På bilderna hade jag noterat sättningar på ett par tre ställen men när vi kom dit fullkomligen kryllade det av sprickor och tegel som mot sin vilja platsats. Jag har inte så stor vana av hur tegel kan uppföra sig och vågar inte helt enkelt. Sprickor under och över fönster, på gavelspetsarna, inomhus och längs taket. Vem vet vad som händer när man börjar riva? 
 
Det finns ingen ägare att fråga (?), mäklaren kunde inte svara på en enda vettig fråga. 
Någon borde ju känna till hur sprickorna uppkom och när? Men ingen vet (?).
Känns inte bra att inte få svar på sina frågor. 
 
Byggnaden är väldigt hög och riskerna ganska enorma faktiskt, att något kan gå fel.
Det kunde ha gått om huset var i bättre kondition utan stora sättningar och dessutom en fuktig källare som kronan på verket. Eller om jag var miljonär och kunde be en byggare att säkra huset. 
Då kunde jag kanske köpa. 
 
Så synd. Huset låg också lite mörkare än vad bilderna visade, en eftermiddag som idag kl.15:30 nådde inte solen trädgården kring huset och skogen skymde för mycket. 
 
Jag var så taggad, men inte nu längre. Vi var många på visningen och någon hade dessutom "sin egen" byggare med sig. Om man vill lägga in ca 2 mkr så kommer man en bra bit i renoveringen, men bara om allt går som planerat, vilket det oftast inte gör när man renoverar gamla hus. 
 
Det skall bli spännande att följa budgivningen. 
 
När vi renoverade kära Ola Hans Gård, längan i korsvirke, nordöstra hörnet, där gästtoaletten skulle ligga, då rasade hela väggen och ekstockarna stod ensamma kvar. "Det blir kallt för gästerna att sitta här med rumpan bar" sa Mikael som hjälpte oss. Mikael, skickligaste muraren, som också blev en god vän, tyckte ofta att vi var egendomliga med våra idéer om att lyssna in huset. 
 
Då skall vi betänka att det var låga byggnader, ganska lätta att famna. Jag har satt mig lite i klistret, som letar efter en gammal skola (motsvarande). Det blir då stora hus och de behöver vara i bättre skick om jag skall våga. Till åren komna kan de vara men gärna utan sättningar och sprickor i tegelväggarna. Så det så. 
 
Bilderna från Ola Hans Gård är av äldre datum och ej som bäst i kvaliteten 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej