Inför flytten är jag lite bekymrad för mitt svarta skåp, det fina jag köpte på AB Småland i Malmö. 
 
Skåpet kräver en plats med integritet.
 
Det behöver sitt utrymme för att komma till sin rätt. Jag är likadan, jag behöver mitt utrymme för att komma till min rätt. 
 
 
 
 
Här på Hjortgatan samtalar skåpet med min andra favorit, min gigantiska målning av islänningen Pall Solnes.
 
Skåpet och tavlan är båda centrerade och sitter/står mitt emot varandra. Det skapar en dynamik som jag behöver och attraheras av. 
 
 
 
 
 
 
Risken är stor att jag strax köper min andra tavla av Pall Solnes, det tror jag nästan att jag måste. 
 
Möbler och inredning skall utmana och ge energi och balans. Jo jag är lite flummig, men min känsla är glasklar, jag känner direkt när det är fel, det sätter sig i kroppen och knoppen. 
 
Särskilt spännande är det att huset vid Ryssberget är ett par hundra år gammalt och varsamt renoverat i all sin enkelhet. Det genuina och äldre kan möta det nya och ett spännande möte kan uppstå. Men se upp, allt ska ske på spänd lina. 
 
 
Åke Holm, keramiker från Höganäs (ett annat spännande möte) 
 
I skåpet brukar snapsglasen från Island stå, jag fick dem av regissören vid premiären i april 2006 då vi satte upp Sommargäster. Produktionen var den första för mig och vi arbetade med en ung isländsk skådespelare/regissör vid namn Hilmir Snaer Gudnason. 
 
I glasen skall man servera Svarta Döden, ett skarpt brännvin från Island. När jag var på Island, på Leiklistarskoli Islands, blev vi bjudna på rutten haj och Svarta Döden. Brännvinet var man tvungen att dricka för att inte bli magsjuk gissar jag. 
 
 
 
 
 
Island betyder mycket och har i mångt och mycket präglat mitt sätt att leva.
 
Så snart jag kan vill jag än en gång resa dit. Jag var där med Teaterhögskolan i Malmö, vi arbetade i ett nordiskt nätverk där jag var koordinator.
 
Det var på Island jag red islandshäst för första gången. När jag kom hem åkte jag ganska omgående till Nordea för att låna till min första häst, Mósi. Det var så det började. 
 
Nu flyttar jag till Ryssbergets fot om bara några dagar och dess natur som inbjuder till fin ridning. Det får kanske bli en tavla av Pall Solnes och en ny islandshäst?
 
Den ena islänningen ger en inre frid och den andra islänningen ger styrka, kondition och massor av frisk luft.