För mina vänner på Facebook har jag berättat om min något udda semester, den som var planerad med en resa till Bohuslän och om tiden medgav också till Gotland.
 
Min idé var att jag och min hund Siri skulle göra resan tillsammans. 
 
Jag städade mitt skrivbord och packade mina block, akvarellfärger, pennor och ett par bra böcker. 
 
 
 
 
 
Nu blev det inte som vi tänkt eftersom Siri blev sjuk. Efter ett löp tyckte jag nog att hon blev lite annorlunda och jag kontaktade snabbt veterinären. Efter röntgen, ultraljud och blodprov bestämdes för operation veckan efter. Det var inte akut en livmoderinflammation men förmodligen "motade vi Olle i grinden" som man säger. 
 
 
Siri vilar efter operationen, torsdagen den 5 augusti 
 
Som hundägare, djurägare i allmänhet, bör man ta sitt ansvar och vara noggrann i beslut om vård. Siri är en av mina bästa vänner, en kul tjej med stor personlighet. Inte alls utåtagerande utan ganska lugn för att ha terrier i sig. Siri är redan åtta år och tiden rusar iväg, jag hoppas att hon efter sin rehabilitering kan vara med oss i några år till. Kusinen Signe är fyra år och de båda är väldigt glada för varandra. 
 
Läs gärna mitt inlägg: Människans bästa vän - gissa vem? 
 
 
 
 
Så nu sitter jag här i soffan och har semester. Siri skall bevakas och får inte hoppa eller busa. Dag två efter operationen fick hon ett epilepsianfall, inte så lyckat. 
 
Under tiden växer min längtan till den 1 september då vi flyttar till Ryssbergets fot. Jag planerar trädgårdsprojektet som sker direkt här i höst; kastanjestaket, grindar, planteringslådor som ska byggas, fruktträd till framsidan som idag är väldigt tom. För att skapar nya rum framför huset använder vi kastanjestaket (eller hassel). 
 
 
 
 
 
Två grindar behövs, en mot Lillstugan och en mot verkstad/växthus/trädgård. I vårt förra hus på Skårebacksvägen i Sövestad användes kastanjestaket och jag blev förlorad i detta material. Jag tänker mig att göra ett liknande rum med planteringslådor och staket, framför längan där det nu bara finns gräs. 
 
 
 
 
 
 
Kastanjestaketet kan du själv sätta upp, ett järnspett och en bra klubba för stolparna (vi är ju vana staketbyggare), järntråd och en bra tång, det är allt. Staketet blir vackrare med åren och grått till färgen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej