Äntligen är jag tillbaka på Himlatorp, min första vecka då jag stannat i stan under arbetsdagarna. 
Jo, det är så bra att slippa pendla, det är jag verkligen glad för och dagarna går fort förbi. 
 
Efter Hörby/Linderöd kom vinterlandskapet tillbaka, utanför Lund är det gröna marker och här vackraste vinterlandskap. Idag gjorde vi det sista för braskaminen och nu är den igång. 
 
Gissa vem som var snabb nog att placera sig i den härliga värmen - jo Signe och Siri förstås. 
 
Vi har alla här på Hilmatorp längtat efter brasan, kakelugnen är också den klar att använda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under veckan som gått har det kommit mer snö här vid Ryssberget. Många undrar vad Ryssberget är, de har aldrig hört talas om det. Så här kan det beskrivas: 
 
Ryssberget löper i nord-sydlig riktning, längs gränsen mellan Skåne och Blekinge, och är en sk urbergshorst. En horst bildas genom att urberget spricker och mellan två paralllella sprickor pressas en bit av berget upp. Samtidigt sjunker landskapet runt omkring. Med sina 150 m.ö.h. utgör Ryssberget ett blickfång i den platta omgivningen redan på långt håll. Här finns ett av Sveriges största sammanhängande bokskogsområden. 
 
Varifrån namnet Ryssberget kommer är omtvistat, men sannolikt kommer namnet ifrån det gamla danska "Riisbier" som betyder det risskogstäckta berget.

Som kommunikatör på Arkitektskolan kan jag råka ut för det mesta. Förutom att förhöja stämningen i vårt personalrum fick jag också i uppdrag att ge studenterna en julkänsla de här sista veckorna. 
 
Återbruk med röda pennor från kontorsförrådet och förbrukade posters från SUDes ordnade det sig. Vi skaffade också en gran som kan användas år från år. 
 
 
 
 
 
 
I skolans foajé har vi ocskå ett par fina utställningar, en utställning Skånsk lera, material, arkitektur och hantverk, ett bidrag som ingick i utställningen på Form Design Center, Define/Refine. Vår skola samarbetar så ofta vi kan med just Form Design Center och just nu planerar vi för medverkan på South Swedish Design Days 2022. 
 
Jag har också ett par bilder från studenters fina modeller som också ställs ut just nu. Detta avslutar min arbetsvecka. I helgen kan jag åka skidor - kanske blir det inköp (?). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej