Hoppsan, detta är första vintern på Himlatorp och det är kallt om fötterna. När man lär sig känna ett hus måste det gå ett helt kalenderår, man behöver ta sig förbi alla årstiderna och förbättra det som visat sig vara lite svajigt. 
 
Jag minns vår första vinter på Trillabakka Gård, hoppsan vad vi frös. In med braskamin, nya yttedörrar, täta fönster och isolering på vinden - sen blev allt bara bättre. 
 
 
 
 
Nu har vintern kommit och visar sin starka sida med snö och kyla. Vi har en smal grusväg på 1 km till lilla byn Råby som snöar igen snabbt. Vad vi förstår nu så plogas vägen på senare eftermiddag. 
 
Idag tog vi oss hem med lite tur, våra små franska bilar är inte lämpade för lantlivet. Det får vi se över. 
 
 
 
 
 
Det är bra med lilla lägenheten på Sofia, dit kan man åka när det blir för kallt. Vi flyttade in igår och blev så överraskade. Allt visade sig vara nytt; nymålade väggar, ny spis, nytt kylskåp, ny ugn. 
 
En liten toalett med dusch, nytt och nog ej använt. Det blir bra med bäddsoffa, bord, ett par stolar och två små rottingfåtöljer. Inte mer får plats och det räcker så väl. På måndag flyttar jag in 
 
Innan dess skall vi köra igång kakelugnen och braskamin här, nu är det 12 grader varmt (!). Ida Fia arbetar vid datorn iförd tjock stickad tröja och mössa. För mig är det ganska OK faktiskt. 
 
Ett rum på Himlatorp är nu målat och klart med min favorit Auro, på bilden skall jag jobba ner pigmenten, färgen har ju fått vänta på mig i dryga två månader. 
  
 
 
 
 
 
 
I veckan som gick blev det mer miljöarbete och vårt personalrum på Arkitektskolan fick ett litet lyft här inför julen.
 
Enkelt med tyg från Ikea och blommor från Plantagen och en ljusslinga från Clas Ohlsson. Det behöver inte vara så dyrt eller märkvärdigt - det enkla blir ofta bra.
 
Kul att göra något för alla goa kolleger, vi har haft det tufft under pandemin och alla kämpar på tappert! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej