Jag förstår nu varför jag inte blev ägare till husen i Boxholm, Brösarp, Grevlunda, Sankt Olof, Hammenhög eller i Nora; det var nämligen inte meningen. 
 
 
 
 
Nu har jag flyttat in min lilla lägenhet på Hjortgatan 12 A i Lund, alldeles intill Kulturen och inte så långt från Botaniska trädgården. Den lilla gatan bjuder på harmoni blandad med den unga energi som studenterna bjuder på. På morgonen cyklar de eller promenerar förbi mina fönster, koncentrerade på den dag som ligger framför dem. På eftermiddagen susar de förbi igen, på väg hem, ofta i intensiva diskussioner som säkert handlar om livet och vad som väntar. Vi hoppas ju att pandemin ebbar ut och att livet kan återgå till det vi så länge tagit för givet. 
 
Den lilla smala kullerstensgatan är bilfri så när som för oss som bor här och det är ju skönt. 
 
Detta hus! Byggt ca 1860 och med lika mycket själ som Trillabakka Gård. Inte en rak vinkel hittar man. Allt är snett och vingt - helt i min smak. Den lilla lägenheten talar till mig oavbrutet och jag har nu sovit här två nätter - som en stock. 
 
 
 
 
I kväll flyttade hunden Siri med mig till Lund, vi får se vad de små kusinerna tycker om detta. Om saknaden blir för stor (?) då får vi hitta en annan lösning. Kanske får vi ha dem varannan vecka, de små hundarna Siri och Signe får helt enkelt bestämma upplägget. 
 
Med detta boende kan jag närsomhelst låsa dörren och ge mig söderut för en period. 
 
 
 
 
Som ni vet, så reser jag lätt i livet och den förfärliga garderoben fick ta till flykt, likaså ett stort och dominerande vitrinskåp. Dessa rum talar för sig själv. Mina kläder får plats på en stång och i en liten korg på golvet. Inte mer behöver man. Den svarta baddräkten som hoppas på Italien eller södra Frankrike, den hänger på stången den med. 
 
 
 
 
 
De saker som jag nu har med mig har jag en slags relation till; det kan handla om minnen eller berättelser, mycket från familjens tid eller tidigare än så. Tavlan som jag länge drömde om är med mig förstås. Pall Solnes!
 
 
 
 
Mina 40 kvm är så rätt fördelade med rum och fönster mot den lilla gatan och bakgården. Här kommer jag att trivas bra. Utanför mitt köksfönster och vardagsrum fick jag en rabatt och där står nu Axels Eiffeltorn från Waterloo, mitt fikonträd och vita pärlhyacinter i en trälåda. Jag fick städa undan julgranen som idag åkte till tippen. 
 
 
 
 
Mina trötta fötter har idag fått ett fotbad med linoljesåpa, det absolut bästa. En ny och spännande arbetsdag väntar. Spackling blir det till helgen och ett par tavlor att hänga upp men annars är jag nog att betrakta såsom installerad och klar.