Vardagen, så här i pandemitider, ger mig många öppningar för att bli lite självupptagen. Man har liksom för mycket tid att tänka, eller hur? Jag är inte riktigt klar med mitt arbete för dagen, men tar en kort paus för att skriva detta inlägg. 
 
Idag har jag köpt ett efterlängtat gult (!) kylskåp, ett italienskt SMEG förstås. Saknaden är stor och Toscana finns ju fortfarande som allvarligt betänk för min framtid. Om jag nu inte kan få se de italienska solrosorna som står i parad, då måste jag ju köpa ett knallgult kylskåp som står i givakt utanför mitt lilla pyttekök. Jag tror inte att man kan mötas två personer i köket faktiskt. 
Alltså är köket på bilden inte mitt, men jag vill visa det gula SMEG-kylskåpet som jag gillar skarpt. 
 
Jag vet fler som gillar den här gula färgen med skärpa, det är David, som är arkitekt, och som också bor i Lund. Tänk om jag möter honom på gatan i Lund, när han bär sin ursnygga gula regnkappa. 
Regnkappa, det behöver man, och den signalgula färgen ger dig tillkänna så att du slipper bli 
påkörd av buss eller varför inte spårvagn. Och om du skulle bli tillstött av bussen, då gör du det med stil, iförd en gul regnrock. Länge leve det gula!
 
 
 
 
Blir man inte galet glad! Jo absolut! 
 
 
 
 
 
I somras hade jag många rader med solrosor för att stilla längtan till Italien och det härliga klimatet. 
Man får hitta sina sätt att stå ut med vardagen. 
Vad gör ni andra för att stå ut? 
 
 
 
 
 
På kontoret i A-huset där har jag två knallgula skrivbordslampor, dessa hämtar jag om en vecka till Hjortgatan 12 A, lägenhet 1002, där jag kommer att bo tillsammans med mitt gula SMEG och lilla Siri, som ibland gästas av kusinen Signe. 
 
 
 
 
 
 
 
Förresten, nu är min korta paus slut och jag tar mig i arbetet snabbt från Stockholm Design Week till Lund Architecture Symposium som äger rum digitalt den 24 mars. LAS21 kallar vi evenemanget för och vi svänger oss med intressanta internationella gäster med ett intressant tema. 
 
 
 
 
Länk till hemsidan för de kamrater som är arkitekter, ni är en del faktiskt. Sprid till grannar och kolleger på arkitektkontoret, fritt tillträde via livestreaminglänk som jag inom kort spikar på hemsidan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej