Nu väntar fyra veckors ledighet och den första veckan använder jag för att packa och ordna det praktiska inför flytten som sker om fem veckor. Jag längtar så till den milda grad, tillbaka till lugnet och naturens egen puls. 
 
En cykel måste jag köpa för att ge mig ut på turer i omgivningen. Man kan cykla till badplatsen i Valje på ca 20 minuter, det tar 8 minuter med bil. Det är ca 7 km till Sölvesborg. Bra cykelvägar hela vägen, det finns en banvall från Paradiset till Sölvesborg som är utmärkt bra för cykel. 
 
Vi har 2,4 km till Levrasjön med sitt turkosa vatten. Det sägs att man förr i tiden odlade vassen där till vasstaken. I trakterna finns det många hus med vasstak. 
 
Levrasjön är ett Natura 2000 område som med sitt klara och kalkrika vatten räknas som Sveriges mest artrika sjö med avseende på kransalgsarter. Sjön är känd för att den kan ändra färg under året. Vissa år blommar den blågröna algen Planktotrix agardhii under isen och färgar den röd, detta fenomen har gett upphov till sjöns namn Levra. 
 
 
 
 
 
 
Badplatsen i Valje 
 
När vi flyttade från Trillabakka Gård då sparade jag verkligen bara mina favoriter, nu blir det lite lätt gallring. En ny järnsäng har jag köpt, den blir finare på min ovanvåning i huset. Tillsammans med det gamla skåpet från Åslarp, min vita soffa, rottingfåtöljer och litet soffbord blir det alla möbler på mina 57 kvm. Lätthet och luftighet är A och O för mig. Då får jag större utrymme för mina tankar och funderingar - som ni ju vet tar stor plats. 
 
Jag tar ovanvåningen med tre rum och toalett, vi har nu båda bott på egen hand och fått det egna utrymme som vi värnar om också i fortsättningen. Vi delar kök, matsal och dusch/tvättstuga.  Ida Fia får eget vardagsrum och sovrum på bottenvåningen. Hon tar Lillstugan för sin verksamhet. Jag tar verkstaden för min verksamhet. Så är det tänkt just nu. 
 
 
 
 
När längtan blir för stor - då åker jag upp för att stilla mig. 
 
 
 
 
På den smala grusvägen noterade jag senast att två bilar faktiskt inte kan mötas, två islandshästar kan mötas, det är allt. Så gott. Jag såg färska spår av hovar i gruset, det töltas förbi huset varje dag kan jag gissa, mmmmm. Det blir svårt att inte köpa en ny trevlig islandshäst när vi får mil efter mil av fina ridvägar, något vi egentligen saknade på Trillabakka Gård. 
 
 
 
 
Lugnet och det vackra är svårt att beskriva, sätt på ljudet när du ser filmerna.
 
 
 
 
 
Lite snopen är jag allt idag, min plan var att ta husbilen till Bohuslän och Gotland. Jag åkte till Rips i Tomelilla för att pumpa däcken och uppdatera vattensystemet. Jag fick direkt ett bud som jag inte kunde motstå och sålde den till Rips. De hade redan en köpare helt enkelt. Jag köpte husbilen när jag köpte lilla lägenheten på 40 kvm, för att åka ut på helger och ledigheter. Nu behöver jag den inte längre och bestämde mig för att sälja. Jag kan varmt rekommendera Rips om du vill köpa, sälja eller behöver service/hjälp med din husbil eller husvagn. Fantastiskt bra service! 
 
Snopen är jag som sagt och vet nu inte riktigt vad jag gör på min semester, men det löser sig. 
 
Allrahelst vill jag åka till Irland och kanske jag gör det. Jag är vaccinerad men vet för lite hur det är på Irland (?), om det är klokt att resa. 
 
Jag vill också åka till Bohuslän, jag köper ett litet tält. Jag vill åka ut med böcker, pennor och block, akvarelllådan - utan dator - i all enkelhet. Jag reser lätt helt enkelt.
 
Lilla Siri tar jag med mig som resesällskap. Det trevligaste av många. Hon gillar att åka bil och träffa nya platser och människor.