Min lägenhet såldes innan jag hann kontakta mäklare, jag sålde på egen hand till en trevlig familj från Lund. Dottern Ida Fia skrev överlåtelsekontrakt på sin lägenhet i Ystad, här i veckan, såld till en familj om två. Nu skall greven signera två handlingar och sedan är all formalia klar. 
 
  
 
 
 
 
Vi testade en livsstil som inte fungerade alls. Men nu vet vi bättre. 
 
Understimulerade och undersysselsatta satt vi där med all vår energi och arbetsglädje. Ingen tid att förlora och efter fyra månader kom vi till att tänka på det fina huset jag tittade på i januari. 
 
Läs mitt inlägg 6 januari Kartonger packas och nu måste jag gallra skarpare där jag deppar för att jag inte kunde köpa huset på Himmelriksvägen 100.  
 
Ett nytt pris resonerades och vi kom överens med säljarna, och vi flyttar in den 1 september. 
 
Nu är flyttbilar bokade till den 1 september - en bil från Lund och en från Ystad. Denna gång sliter vi inte själv med möblerna. På kort tid har vi tömt ett sommarhus på Österlen och ett radhus i Lund, en lägenhet i Lund, en gård vid Vombsjön och ett hus i Sövestad. Och nu två lägenheter. Ett stort arbete med att gallra, åka till återvinningsstationen och förvara det som man vill behålla. 
 
Såsen är nu reducerad och kvar finns bara favoriter, ting som antingen är vackra eller som man har en relation till. Allt annat har åkt. Jag gissar att jag nu inför flytten till Himmelriksvägen 100 gör en sista avstämning - finns det mer att avyttra? 
 
Ni kan vara lugna - min dröm om ett litet hus i södra Frankrike (eller Toscana) är endast tillfälligt parkerad. Nu när vi bor så billigt framöver kan jag spara pengar och på sikt ändå få en möjlighet. 
Det man nu inväntar är att situationen med pandemin skall klinga av - det kan ta två år till anar jag. 
 
Överenskommelsen med dottern Ida Fia är att när hennes drömprins dyker upp - då dyker gamla mor ut. 
 
Då flyttar jag söderut, absolut. Detta är en bra lösning för oss båda, just nu, vi får en bättre livskvalitet och mår bättre, det är viktigt. 
 
 
 
 
Nu är det midsommarhelg och det är två månader till vi flyttar ut, till friheten och lugnet. Jag längtar verkligen och tiden använder vi till planering för projekten som skall ske innan vintern. 
 
Det första är att måla interiört, skapa trädgården med kastanjestaket och planteringslådor som samsas med en trevlig uteplats i kvällssolen. Vi skapar fyra rum där vi använder staketet som stöd. Ett rum för planteringslådor, på samma sätt som på Skårebacken. Ett rum för fruktträd. En plats där man kan sitta ute och äta, vila. Ett rum intill stengärdet med en rad äppleträd. Fyra rum. Vi grusar av två av dessa, den för planteringslådor och uteplats. De två övriga behåller sin yta med gräs.
 
Mitt statement med bambustänger och bojflaggor kommer tillbaka på Himmelriksvägen 100 också. Birgitta som har köpt Skårebacken kan inte riktigt ta dem till sig och jag får tillbaka dem. 
 
 
 
 
För att vi skall få lite privacy är det bestämt att vi har gemensamt kök och matrum, Ida Fia har sovrum på bottenvåningen och kontor i Lillstugan. Jag tar ovanvåningen för ett sovrum och eget vardagsrum. Möjligen också en arbetsplats, det finns plats (58 kvm). 
 
Den fina nybyggda verkstaden vill vi på sikt uppdatera till ateljé och keramikverkstad. Det behövs bara två fina fönsterpartier egentligen, ett mot skogen och ett mot trädgården. Det är öppet upp i nock så ljuset blir bra. Växthuset är stort och fint med el och vatten installerat, jag tror t o m att det fanns automatisk öppning av takfönster. Det blir annat än den lilla rabatten här utanför. 
 
En sak som jag tar med mig från Hjortgatan är stockrosor, här har vi massor av fantastiska stockrosor och det kommer Himmelriksvägen 100 också få i massor. Så fantastiskt lätta och fina.