Nu har jag bott på nya platsen ett tag och jag är nästan klar med anläggningen. Mot gatan vill jag ha ett par vita linnegardiner, gärna skrynkliga och ostrykta. På kvällen är det ganska gott att inte ha full insyn från den lilla gatan. Det finns vita rullgardiner, men det blir för stängt, det behövs inte.
 
Om jag inte hittar min symaskin, då får jag be Eta om hjälp med fyra sömmar, två på varje gardin. Eta var ateljéföreståndare på Teaterhögskolan i Malmö och en god kollega. Hon är min förebild i mycket; självständig, kreativ, nyfiken och oerhört praktisk, en kvinna av idag vill jag säga. Eta pensionerade sig i samma tid som jag började arbeta på Arkitektskolan i Lund. Det var dags tyckte hon. 
 
Eta bor i Lund, på väster, nästan mittemot Bengt Edmans hus (Edmanska huset Folkparken i Lund). Alldeles i närheten av Värpinge, där min mor Hjördis slutade sina dagar. Saknad varje dag. 
 
 
  
 
 
Jag får känslan av att jag är på semester eftersom det inte finns någon stress överhuvudtaget. 
Inget att oroa sig för i huset, det är inte mitt ansvar. Jag sover mycket bättre och är pigg på morgonen och äter frukosten tidigt "på jobbet". För att hålla luftigheten i lägenheten har jag inget ständigt stående matbord, jag har ett fint runt bord och mina Lilla Ålandstolar som jag kan ta fram vid behov. Oftast är jag ju ensam och äter lite ovarsamt varsomhelst. Ingen vett och etikett mer. 
Bara frihet, ledighet och stressfritt. Inget jag är van vid, men jag får vänja mig. 
 
 
 
 
Mina gula lampor, som nu talar med det gula kylskåpet och binder samman rummen, hämtade jag på mitt kontor, på Arkitektskolan. Kontoret står tomt och lamporna var mina privata. Det blev så bra. Solgula precis som solrosor i Toscana och min C-vitamin till frukosten. 
 
Nu får jag också tid till att läsa alla mina böcker som jag samlat på mig. Jag sitter gärna i sängen, med min gula läslampa som stöd, på senare kvällen, som nu. 
 
Jag arbetar hela dagarna och vi har mycket att göra, jag har fått en fin omstart och har härliga kolleger att arbeta med. Arbetet på distans passar mig bra, men förstås så önskar man att det vore annorlunda. 
 
 
 
 
 
Tulpaner, tulpaner, jag köper tre buntar åt gången och detta är nu andra veckan här och min andra omgång av tulpaner. De är underbara och ger ett hopp om våren. För visst är den på väg? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej