Efter två veckor i centrala Lund längtar jag nu till havet och friheten. Husbilen, den lilla superfina, hämtas nästa helg efter vinterförvaring i Tomelilla. Husbilen, är livlinan för mig, nog också för delägaren Ida Fia. Vi lantisar har båda flyttat "till stan" och det gäller att må bra och få stimulans. 
 
Till lunch, i solen, blev det vegetariskt förstås. 
 
 
 
 
Jag har storstädat också (fniss) det tog mig fem minuter, aldrig har jag levt så här lätt, behändigt, avstressande och oförskämt billigt. Nytt. Dessutom harmoniskt och vackert så in i bänken. 
 
 
 
 
 
På sensommaren, kanske i början av oktober, om det går för arbetet (?) - vill vi gärna ta en tur med husbilen till Toscana och hälsa på Linnea Sabel i San Gimignano. Vi får se vad pandemin kan tänka sig. Ni därute, glöm inte att fortsätta drömma och arbeta i den riktningen. Hur viktigt som helst! 
 
 
 
 
Under veckan är det intensivt arbete och plustimmarna växer på arbetsrapporten. Jag tar därför ledigt i eftermiddag och åker till Österlen för helgen. 
 
 
 
 
Vädret är helt otroligt med blå himmel och en sol så gul! Förstås ska man nu vara utomhus så långt som man kan. Jag har packat bra kläder, långlina till Siri för promenaderna vid havet. Ida Fia har hittat nya stråk på Kabusa utanför Ystad, dessa hoppas jag få testa i helgen. 
 
Vi skall förstås besöka islandshästen Ejsa som vi inte hälsat på sedan långt innan flytten. 
 
Min kamera skall jag packa upp och nästa helg, när vi nog tar en första runda med husbilen, då börjar min utbildning på kameran. Jag behöver ett teleobjektiv, sedan är jag redo. Brorsonen Adam är en fena på att fotografera och filma, vi har talat om att ha gemensamma fältstudier nu till våren. Man tar husbilen, möts upp vid en fantastisk plats och börjar att arbeta. En drönare är ny i familjen och den skall också provas, körkort erfordras dock. Vi har haft/har haft tre superfotografer i Sveningssons; Anders, Klara Mimi och Ida Fia, skam vore om inte jag kan lära mig. 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej