För att bättre ta hand om resurserna som miljö, tid och pengar har vi köpt en liten lägenhet i Lund. Det visar sig att jag har många intressanta arbetsprojekt som kräver min närvaro på Arkitektskolan i Lund. Jag är redan en "outsider" i min roll som kommunikatör och vill fullt ut ingå i ett sammanhang. Trevliga kolleger och härliga studenter lockar mig. 
 
Vardagen behöver fungera bättre och denna lilla lägenhet ligger i mina barndomskvarter vid Sofiaparken. Lägenheten är knappt 20 kvm men har allt man behöver och är överraskande trevlig med sitt ljus och läge, utsikt över den fina parken och en liten balkong. 
 
 
 
 Bilderna har jag lånat av Bjurfors i Lund
 
Huset är ritat av Ingeborg Hammarskjöld-Reiz: 
Ingeborg Hammarskjöld-Reiz, född Cruickshank 28 maj 1909 i Göteborg, var en svensk arkitekt och stadsplanearkitekt verksam i sydvästra Skåne. 
 
 
 
 
Denna helg passar jag på att måla första rummet här på Himlatorp. Min samägare skall åka på en workshop i bröllopsfotografering och är borta hela dagen, så jag tar tillfället. Planen är att måla bottenvåningen och vara klar innan jul. 
 
 
 
 
 
Våra bekymmer med torpet reder ut sig efterhand och vi har nu en byggnadsställning på plats för att rädda taket och skorstenarna. I torsdags var jag ledig och skyfflade ut blöt sand från källaren, luftavfuktaren är på plats och den gör ett bra arbete.
 
Oh dessa gamla fantastiska hus, som vi alla skall ta hand om på bästa sätt. När de väl är borta - då går det inte att backa bandet. Hus som är flera hundra år gamla kan inte ersättas med moderna hus som är på låtsas.
 
Det genuina och äkta är viktigt! Ett kulturarv.