I veckan som gick gjorde den första frosten sig tillkänna och jag hann med att ta några bilder innan färden gick till Lund och arbetet på Arkitektskolan. 
 
 
 
 
Det finns ett Eiffeltorn som jag släpar omkring på, egentligen är det sonen Axels, men hans intresse är för stunden väldigt svalt. Annat var det den dagen som han köpte det, i Waterloo, utanför Bryssel. 
 
Våra år i Belgien betyder mycket för mig och Eiffeltornet är ett minne från söndagens marknad i Waterloo. Vi bodde på Drève de Chasseur, i Waterloo, bara fem minuters promenad till Axels skola. Vi flyttade från byn Holmby till Waterloo i Belgien i augusti 1991, dottern Ida Fia var drygt ett år och Axel skulle bli sex år på Lucia den 13 december. 
 
Axel var en van resenär efter alla våra resor till Frankrike på somrarna, första gången var han bara åtta månader gammal. 
 
 
 
 
Vi promenerade till marknaden varje söndag för att köpa majskyckling, den godaste av alla. 
På marknaden hittade Axel detta Eiffeltorn som var stort, dyrt och tungt, alldeles för dyrt för vår kassa egentligen. Men han fick igenom sin önskan och vips så stod det hemma i huset. 
 
Tornet har sedan flyttat ett antal gånger, oftast har det stått utomhus och det klarar sig utmärkt bra. 
Holmby, Ola Hans Gård, Nilstorp, Trillabakka Gård, Skårebacken, Hjortgatan i Lund och nu "Himlatorp". För mig är det förknippat med minnen, goda minnen, jag kan nästan känna doften Belgiska våfflor och majskyckling från marknaden. Mmmmm. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej