Tack och lov för att jag har Åke Holms tunga pjäser att stoppa mössen med. Jag har ställt dem, tunga som de är, vid gliporna där mössen kan ta sig in. Lova att ni inte skrattar. (Fniss). 
 
 
 
 
Min kärlek till huset och platsen är densamma, trots att listan växer med allehanda korrigeringar som behöver göras. 
 
Så här har det varit hela mitt liv - så jag är van och arbetar med att hitta lösningar.
 
Ibland är det svårare, detta är "bara ett hus". Det är värre när livet faller samman och familjen blir illa tilltygad av livet, och döden. Vår familj blir bara mindre och mindre och nu består den av två evigt kämpande individer, plus en i utkanten och en någonstans i Europa (jag vet inte var).
Som det kan bli.
 
Då vill jag säga att vatten i jordkällaren, möss på vind och i golv och läckande skorstenar blir till en bagatell. 
 
 
 
 
Jag har köpt en luftavfuktare till jordkällaren, + en hygrometer så att vi har koll på fuktnivån.  Rent Vatten har bytt ut delar av pumpen, vasstaksläggare är det däremot svårare att få tag på. Vasstaksläggare behövs för att täta kring skorstenarna, där det regnar in. Ingen fara, jag har satt små skålar som samlar upp vattnet. 
 
 
 
 
Som ni hör så händer det saker, eller händer det bara mig? Jag köper hus med hjärtat och vet att det är svårt för mig att hitta den där platsen. Priset får jag själv betala. 
 
Här trivs jag,  så jag arbetar vidare med att hitta byggnadstekniska lösningar för problemen.
 
Värre är det för familjen. Det blir inte fler stora jular med Monopol eller Yatzi. När vi samlades många och umgicks. Nu ebbar dessutom mitt skydd ut mot viruset och jag behöver strax en tredje spruta. 
 
Jag tog en kort paus från kvällsarbetet med hemsidor och det gjorde mig gott. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej