Jag har alltid tyckt om hösten, när lugnet smyger sig på och skogen skiftar sina färger. 
 
Under morgonpromenaden med hundarna snubblade jag över dessa vackra blad som fallit från träden. Sakta förändras färgerna mot hösten och det skall bli spännande att få vara här. 
 
 
 
 
 
 
I veckan som kommer får vi besök av Folkes Bygg (goda experter på byggnadsvård). Vi ska ta en titt på en illa ansatt naturstensgrund i källaren. Det var nog i grevens tid som vi tog över det här fantastiska huset. 
 
Vi ska också ta oss en titt på fönsterdörrarna till "verkstaden" som jag gärna vill ha klar så snart som möjligt. Jag håller utkik på begagnad drejskiva och brännugn. 
 
 
 
 
I veckan handlade jag vit linoljefärg (helmatt) till taken i boninghuset. Jag träffade då färgmakare Ottosson själv och resonerade om färgen till verkstadens innerväggar. Det är öppet upp i nock med synliga bjälkar (nya). Mmmm. Det gråa betonggolvet får sätta stämningen och jag bestämde mig för en grå linoljefärg. Väggarna är liggande panel och allt bli nu grått, också taket upp i nock. 
 
Detaljerna i boningshuset ger oss det genuina och äkta. Handslaget tegelgolv i köket, breda golvtiljor som sviktar här och där, en timrad originalvägg som man sparat - jag talar ren skär lycka! 
 
 
 
 
 
 
Ser ni tegelgolvets möte vid tröskeln? Och sedan löper plankgolvet vidare. Det är poesi. 
 
 
 
 
I köket finns bakugnen som är godkänd för att elda i. På Ola Hans Gård hade vi en likadan bakugn. Man kan baka pizza eller bröd, det tar en halv dag att elda upp för bak. Förr i tiden bakade man i denna ugn på lördagar. 
 
 
 
 
Jag återbrukar mina svarta stolar Lilla Åland (Carl Malmsten) och mitt slagbord som jag köpte när jag var arton, till min första egna lägenhet på Södra Esplanaden. Jag behöver komplettera och har Lilla Åland med karm på gång. De är superfina. En klassiker. Den enkla takkronan från Ikea har också många år på nacken. 
 
Det svarta skåpet fick också sin plats, jag var orolig, det var jag - men det blev bra. 
 
 
 
 
 
 
Hur tänker ni i ert hem? Återbruk eller slit och släng? Får ni också kraft av harmonin i hemmet? Hur gör ni för att få ett harmoniskt hem? Möblering, färger?
 
Jag är den sorten som behöver ta stöd i den fysiska miljön. Nyligen  (?) har man visst kommit på att det är viktigt för oss människor hur man bygger och planerar. Nu plockas konsulter in i arbetet med att planera och bygga städer och bostadsområden. Men det kan väl knappast vara en nyhet att vi människor påverkas av den fysiska miljön, eller? Vad tycker ni?