Idag är det två veckor sedan vi flyttade in och redan känns det som om vi alltid bott här. Vi känner oss välkomna till platsen och är åter igen inspirerade till projekt och eget skapande. 
  
 
 
Hundarna Siri och Signe visar på alla sätt att de trivs bättre här. Siri som opererades för sex veckor sedan är som ung på nytt och det busas ordentligt i trädgården. De har fått sin egen trädgård där de fritt kan röra sig - äntligen! 
 
 
 
 
Nu sitter jag på mitt kontor och skriver, jag tror att jag hör ugglan utanför fönstret, vi får ordna en bra boplats till honom/henne. Det är svart utanför, det blåser och regnar.
 
Ekorrar har vi också och i går morse såg vi två havsörnar som spejade ner på oss, magi vill jag säga. 
 
Staketet ordnade vi i helgen, min brorson Adam tog bort en stor antenn på gaveln mot Ryssberget. Vi behöver den inte och den missprydde den vackra gaveln. 
 
 
 
 
 
Vi är lite trötta efter nattens äventyr, då pumpen gick igång kl. 03:20 i källaren. Huset är nytt för oss och vi känner inte till all teknik och rusade ner i källaren i tron att det var ett läckage. 
 
Källaren har bra belysning och ingen läcka kunde vi hitta, hydroforen tömdes på vatten och fylldes på igen. Kan det vara luft i systemet, eller en ny backventil till pumpen undrade vi (?). 
 
 
 
 
Idag fick jag då kontakt med ansvarig rörmokare och det visar sig att vi har ett avancerat reningssystem kopplat till pump och djupbrunn.
 
100% Rent Vatten AB har hand om detta och allt är i sin ordning. Vi får en intensivutbildning i slutet av månaden av såväl rörmokare som Rent Vatten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej