Idag blir det tjejfest på stället här och jag passar på att göra en utflykt på egen hand, nej förresten, lilla Siri hänger på. Vi behöver lite egentid. Kanske blir det Karlskrona för att se hus som Gert Wingårdh ritat, eller så blir det Varberg för ett besök hos en intressant keramiker som jag följer på Instagram. Vi skall bo på hotell och äta hotellfrukost. 
 
Apropå keramik och verkstad:  
Jag har gjort förfrågningar hos lokala finsnickerier för nya glasade portar till ateljé och keramikverkstad. 
 
 
 
 
 
Då kan jag flytta ut min arbetsplats och få bättre svängrum för skisser, måleri och så småningom en keramikverkstad med drejskiva och ugn. 
 
Om vi glasar upp, på ett sätt som förhåller sig (eller inte) till boningshuset, får jag in ljus i verkstaden. På sikt kanske också två takfönster (?) och en luftvärmepump. Huset är isolerat och förberett t o m för ett boende. En bra resurs. På andra sidan tänker vi ett fast fönsterparti, där vi skall ha ett litet träningsrum, när de mörka vinterkvällarna trycker på. Just nu står Cross Trainern i en hörna omonterad. 
 
Inspiration hittades i t ex denna bild! Superenkel konstruktion som ger högsta utväxling. 
 
 
 
 
Lite som den glasade väggen på vårt fina Hönsahus på Trillabakka Gård! Sååå vackert hus! 
Allt skall vara i Falurött, också glaspartiet tänker jag. 
 
 
 
 
 
Rummen börjar lite smått att ta form och efter ommålningen som börjar nästa helg fortsätter arbetet med möblering och innehåll. Det gäller att inte övermöblera och ljussättningen är en utmaning för oss. 
 
Vi vill ha spänst mellan det gamla och det nya, det får inte bli ett museum. 
 
Här återbrukar jag också en del bilder från Facebook, så får det bli idag. 
 
 
 
 
 
Arbetsplatsen är viktig nu när det jobbas så intensivt, timmarna räcker inte till. Egentligen vill jag jobba med huset och fortsätta att packa upp, men det får vänta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej