Jag är på Himlatorp och det är en stor tröst i dessa sorgens dagar. 
 
Tystnaden och naturen tillsammans ett stilla vindspel i solen ger mig den styrka jag behöver. 
 
 
 
 
Bilderna på den gråtande fadern som tvingas lämna sitt barn och sin fru vid tåget, han måste stanna kvar och försvara sitt land. Den unga kvinnan som sopar glassplitter från sin fönsterbräda samtidigt som hon sjunger Ukrainas nationalsång. Hur är det ens möjligt? Att en stormakt får anfalla ett land utan att vår värld ingriper? Ett krig som tvingar människor på flykt - människor som du och jag - som från en dag till en annan förlorar allt. Det kan också hända oss, vi är inte med i Nato och oskyddade med andra ord, en lätt uppgift kan jag tänka, de ryska ubåtarna har ju redan checkat in våra vatten. 
 
Efter morgonpromenaden med pigga hundar redan vid halv åtta tog jag min egen runda för att fånga ögonblick. Snödroppar och krokus kikar försiktigt upp och söker solen. Fåglarna gör mig sällskap. Det är annars tyst i skogarna.
 
 
 
 
 
Det är frostigt och kallt häruppe på Ryssberget. Jag får en känsla av att vi har fler soliga dagar här. 
 
På morgonen har jag sett Trädgårdstider som kickar igång på allvar den 1 mars - inspirerad ser jag mig omkring och planerar för vårbruket. Jag ser sorkhögarna,  gott om sorkar som härjat fritt tills nu. Störande element som vindspel i bambu och sorkskrämmare i mark hoppas jag på, jag vill helst inte ha fällor. Det är bättre att de flyttar härifrån. Jag tar tacksamt emot andra bra tips. 
 
 
 
 
 
Kryddträdgården är frusen men välordnad, stöd för bärbuskar vältänkt och egentligen kan jag bara glida in här och sköta om. Allt som jag kan önska mig finns här. 
 
 
 
 
 
Lillstugan har vi stängt under vintern för att strax öppna upp igen för verksamhet så snart det blivit varmare. Jo, det finns värme, elektriska oljeelement - men inte i dessa tider. Vi får nog sätta in en braskamin om det skall användas under vintern. 
 
 
 
 
 
Frusna nypon, frostig gammal ved och annat fint ser jag i trädgården. 
 
Jag hoppas att Ukraina kan hålla sitt försvar och visar världen vad som är rätt och fel.
Jag hoppas att vi andra hjälper till med det vi kan genom olika organisationer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej