Under året som gick - 2021 - hoppades vi alla på att pandemin, som sedan länge hade oss i sitt grepp, skulle ge med sig.
 
Vi blev varse om hur svagt vårt inflytande var. Ett virus som lätt kan byta överrock och gå andra vägar för att komma in bakvägen som en objuden gäst. Klädbytet (muteringen) kommer troligen att fortsätta och vi får lära oss att leva med begränsad frihet och oro. 
 
Året har varit innehållsrikt och omväxlande - milt sagt. Efter försäljningen av Skårebacken letade jag ny plats för mitt boende, det blev många mäklarkontakter och visningar. Särskilt ett hus i Nora blev jag förtjust i - men det såldes mitt framför min näsa - det var aldrig meningen och i skrivandets stund är jag väldigt glad för att det aldrig blev av. Det visade ju sig. 
 
Livet kan jag se som en skiss, som vi sedan reviderar längs vägen. Ibland tvingas vi att revidera den när olyckor, sjukdom och sorg kantar vägen. Andra gånger sker revideringen av ren lycka, glädje eller av suget att lära sig något nytt. Det senare är att föredra. 
 
 
 
 
All den sorg jag har upplevt de senaste tio åren har jag valt att packa in i kartonger, tre stycken, som ligger på en hylla och väntar.
 
Kanske packar jag aldrig upp dem, det beror på. Jag ser ingen mening i att om och om igen "älta" och bli så upptagen att jag glömmer att se framåt. Livet är och kan bli för kort för det. Det är nu som gäller. 
 
 
 
 
Jag fick under tidig vår bestämma mig för att köpa en lägenhet i Lund, i de finaste kvarteren på Hjortgatan. Huset i Sövestad, på Skårebacksvägen var ju sålt och jag behövde en ny plats. 
 
Det var med uppriktig glädje och nyfikenhet som jag flyttade in våren 2021, lägenheten var toppenfin, men stadslivets begränsningar var inte rätt för mig. Jag behöver mer svängrum och möjligheter för projekt och arbete/utveckling. Jag blev helt enkelt understimulerad, också hundarna Siri och Signe blev uttråkade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väldigt kort tid, ett par år bara , har jag 2019/20 sålt gården Trillbakka , flyttat till Toscana, med andan i halsen flyttat hem igen, köpt hus i Sövestad, sålt hus i Sövestad, 2021 köpt lägenhet i Lund, sålt lägenheten i Lund, köpt Himlatorp och nu senaste också köpt en övernattningslägenhet i Lund. 
 
Ganska imponerande vill jag nog säga, det krävde "sin man". Alla beslut och avtal, all packning och flyttstädning - det var bara att kavla upp ärmarna och spotta i nävarna. Som medresenär på mina resor finns än idag äldsta dottern Ida Fia. Hon undersöker också för att gå vidare i sitt liv, just nu fungerar det bra för oss båda att en stund till dela Himlatorp och Sofiavägen. Vi är måna om våra egna liv och har av praktiska skäl valt denna form just nu. Vi får se vad skisserna visar framöver. 
 
Jag är glad för att jag, än så länge, har sluppit sjukdom och att jag kan använda i min livsglädje och all den energi som glädjen genererar. Min mor Hjördis och många av hennes systrar hade samma inställning. Trots kriser i livet var de glada för livet och kämpade på, de såg framåt och hade lätt för att gå vidare. Tack och lov för mitt genetiska arv - alla de goda egenskaper som min mor och far hade. 
 
 
 
 
 
Idag är det första dagen på ett nytt liv och vi lämnar det gamla året bakom oss. Vi har haft en fin julledighet och nu planeras för ett nytt år - skissrullen (Anders gamla) som jag vårdar ömt, den tar jag fram och skissar på nytt med en grov blyerts dag för dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej